banner221

Bafra’da Yaşlılarımıza Şefkat Eli Projesi

Bafra’da ikamet eden ve 3294 sayılı kanun kapsamında fakir ve yardıma muhtaç olup, halen vakıf dan yardım alan bunun yanı sıra yaşlı veya hasta olduğu için başka birinin bakımına muhtaç olan 20 vatandaşımızın bakım ve temizlik hizmetleri evde görülmektedir.

Bafra’da Yaşlılarımıza Şefkat Eli Projesi

Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer ile evde hizmet verilen yaşlıların evinde incelemelerde bulundu.

 

Bafra Kaymakamı Halis Arslan; “ Yaşlılarımıza Şefkat Eli projesinin amacı, evde bakım hizmetini yerine getiremeyen ve sağlık sorunlarıyla birlikte maddi yoksunluk içinde olan bu vatandaşalrı kötü yaşam koşullarından kurtarma daha sıhhi ortamlar sağlayabilmektir. Bu proje ile sosyal ekonomik yönden yoksunluk içinde yaşamını sürdüren ancak huzurevi hizmeti istemeyen korunmaya, bakıma ve yardıma muhtaç yaşlılara hizmet verilirken; sosyal güvencesi olmayan,ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan, yardıma muhtaç kişilere istihdam alanı sağlamak amaçlanmıştır. Bu kişiler Halk Eğitim Merkezinde veya diğer kurumlarda eğitim görmüş sertifikalı kursiyerler arasından seçilip, yaşlılara evlerinde bakım ve temizlik hizmeti vereceklerdir. Bafra Toplum Sağlık Merkezi, Berberler Odası, 75. Yıl Huzurevi, Öğretmenevi, Medi Bafra Hastanesi, Sağlık Müdürlüğü, İş-Kur ve Kızılay ile projede işbirliği yapılacak olan kuruluşlardır. 2 temizlik personeli ile her gün, sırası belirlenen vatandaşların evleri temizlenerek, bir öğün yemek verilmektedir” dedi.

 

Evde bakım ve temizlik hizmeti gören bakıma muhtaç vatandaşlar çok memnun olduklarını, böyle bir proje ile hizmetin sunulmasından dolayı teşekkürlerini dile getirdiler.  

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2016, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER