BASINA BASKILARA SON!..

Ülkemizde, mevcut siyasal iktidarın baskı ve uygulamaları; Basın üzerindeki, baskı ve şiddeti her geçen gün artırmaktadır.

BASINA BASKILARA SON!..

İktidara muhalif yazarları; işinden attırma ve cezaevlerine gönderilirken, muhalif yayın yapan gazeteler, Televizyonlar kapatma ve para cezaları ile cezalandırılmaktadır. Yandaş yayın yapan gazete ve televizyonlar ise kamu kaynakları ile desteklenmektedir! Diyen CHP Samsun milletvekili ve adayı Kemal Zeybek; Basın sektöründe haksız bir rekabet ortamı yaşanıyor, muhalif basın ve gazeteciler cezalandırılırken, okurların da doğru haber alma hakkı ellerinden alınıyor.

CHP İktidarında; Özgür basını yasama, yürütme ve yargıdan sonra demokrasimizin güçlü organı olacaktır. Yurttaşların gerçekleri öğrenme hakkının önündeki engelleri, internet ve sosyal medya yasaklarını, Sansürcü anlayış ve uygulamalara son verilecektir.

Medyanın bağımsızlığını sağlamak için tekelleşmeyi ortadan kaldırıp, medya kuruluşu sahiplerinin başka ticari faaliyetlerini sınırlandıracağız. Gazetelerin dağıtımında bütün gazetelerin, ortak olduğu şirket tarafından yapılması sağlanacaktır. Medya üzerindeki her türlü baskıya son vererek, Kamunun kaynaklarını ve gücünü, basın üzerinde baskı oluşturulmasında kullanımına müsaade etmeyeceğiz.

TRT VE ANADOLU AJANSI TARAFSIZ OLACAK

Halktan toplanan vergilerle yayın hayatını sürdüren; TRT ve Anadolu ajansının idari, mali yapısını özerk hale getirerek! Buradaki siyasi kadrolaşmaya izin vermeyeceğiz. Kariyer ve liyakate önem vereceğiz. Kamuya ait kurumların halkı doğru bilgilendirme görevini yerine getirmesini sağlayacağız

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER