Özel Eğitim Merkezi Öğrencileri Okullarına Kavuştu

Bafra ilçe merkezine 12 km. uzaklıkta Köseli mahallesindeki Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Öğrencileri Okullarına Kavuştular.

Özel Eğitim Merkezi Öğrencileri Okullarına Kavuştu

Şehir merkezine 12 km. uzaklıkta Köseli mahallesindeki ilköğretim okulu olarak kısa bir süre hizmet veren ve sonradan atıl duruma düşen iki katlı bina 6 aylık gibi kısa bir zaman diliminde yapılan tadilatla “Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi” olarak hafif düzey zihinsel engelli öğrenciler için 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde hizmet vermeye başladı.

Okulu ziyaret eden Bafra Kaymakamı Halis Arslan; “ yeni okullarına kavuşan özel eğitim mesleki eğitim merkezi öğrencilerine başarılar diledi. Öğretmenler tarafından verilecek olan derslerde öğrenciler el sanatları ile tanışacak ve bu arada bahçe bitkilerini de öğrenecekler. Her gün öğrenciler servisleriyle evlerinden alınıp okula kadar servis hostesleri nezaretinde getirilecektir. Öğrencilere her gün öğle yemeği verilecektir. Okulun bahçesine ayrıca 10X5 metre ebadında sera yaptıracağız. Berberle Odası tarafından da çocukların saç kesimi yapılacaktır.” dedi.

Okul Müdürü Ramazan Öztop Bafra Kaymakamı Halis Arslan’a okulla ilgi bilgi verirken; “ ilçeye 12 km. uzaklıkta bulunan Köseli Mahallesi Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi 8 Şubat Pazartesi gününden itibaren öğrencilerine okulların kapılarını açtı. Okulumuz 8 derslik, 2 atölye, yemekhane ve çok amaçlı salondan oluşmaktadır. Okulumuz da el sanatları alanı ( Dekoratif el sanatları ve tarım alanı), bahçe bitkileri dalı olmak üzere iki adet mesleki alan bulunmaktadır. 26 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlanmış olup yapılan değerlendirmelerde okul mevcudunun kapasitemiz olarak 80 öğrenciye ulaşacağı öngörülmektedir. Okul bahçesine Sayın Kaymakamımızın maddi ve manevi destekleriyle 10X5M. Ebatlarında sera yapımı çalışmaları başlanılmıştır. Öğrenciler hostes gözetiminde Milli Eğitim Bakanlığının sağlamış olduğu araçlarla ücretsiz olarak sabah evlerinden alınıp akşam evlerine teslim edilmekte olup, öğle yemekleri bakanlık tarafından ücretsiz olarak verilmektedir. Okulumuzda 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren farklı meslek alanlarının açılması da planlanmaktadır” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 13:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fatma batal
Fatma batal - 4 yıl Önce

SIRADAKİ HABER