banner221

İLKADIM KAR YAĞIŞI SONRASI  CAN DOSTLARINI UNUTMADI

İlkadım Belediyesi soğuk ve karlı havalarda gıda bulmakta sıkıntı çeken sokak hayvanları için besleme odaklarına ve kent merkezindeki kar yoğunluğu olamayan noktalara kuru mama, kuşlar için de ağaçlara ekmek bırakıyor.

Son günlerde kent genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava insanlar kadar sokak hayvanlarını da olumsuz etkiledi. İlkadım Belediyesi Sağlık İşleri ekipleri kar yağışının getirdiği tüm olumsuzluklara rağmen besleme odaklarına sokak hayvanları için yiyecek takviyesi yapıyor. Soğuk hava dolayısıyla kent merkezinde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını unutmayan ekipler sokak hayvanlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için çalışmalarını sıklaştırdı.

“Can dostlarımız için her zaman sahadayız”

Kış ayları olduğu sebebiyle hayvanların gıda bulma olasılığı daha düşük olduğunu dile getiren İlkadım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Onur Akça,” Sokakta yaşayan canlarımızı pandemi sırasında hayvansever derneklerle birlikte bütün ilçemizin tamamını kapsayacak şekilde geniş bir besleme odakları kurduk. Her gün  düzenli olarak sokaklarda besleme çalışmaları yapıyoruz. Bugün soğuk hava ve kar yağışı sebebiyle çalışmalarımızı daha yoğun şekilde yapıyoruz” diye konuştu.

“Üzerimizdeki sorumluluk bilinciyle çalışıyoruz”

Soğuk hava şartlarında yaşamları zorlaşan sokak hayvanları için alınacak küçük önlemlerle hayatlarını kurtarmanın mümkün olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Sokaktaki canlarımız bizlere Allah’ın emanetidir. Bu bilinç ve sorumlulukla düzenli olarak sokaktaki canlılarımızın besleme ve bakımlarını yapıyoruz. Bugünlerde yaşanan soğuk havalar aç ve susuz kalmamaları için vatandaşların hassasiyet

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2021, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER