banner223
ÖZGEÇMİŞ
 
 
 

Hayrettin ÇİFTÇİ, 1963 yılında Kahramanmaraş ilinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Kahramanmaraş'ta tamamladıktan sonra 1983 yılında Yüksek Öğrenimine başladı. 1987 İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi.

Aynı yıl Polis Akademisi Özel sınıf sınavına katıldı ve kazandı. Bir yıllık eğitimden sonra 1988 yılında dönem birincisi olarak Komiser Yardımcısı unvanıyla mezun oldu ve İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne atandı. Burada bir yıl görev yaptı.

1989 yılında Kaymakamlık sınavını kazanarak Emniyet Hizmetleri sınıfından ayrıldı. Üç yıllık Kaymakam adaylığı süresince, bir yıl İngiltere'de yabancı dil eğitimi, Manisa Valiliği emrinde staj ve Bolu Gölyaka ile Adana Karataş ilçelerinde yedi ay vekâlet görevi ifa etti.

77.Dönem Kaymakamlık kursunu üçüncü olarak tamamladığı için Samsun Kavak ilçesine tercihle atandı. Daha sonra sırasıyla Pütürge Kaymakamı, Artvin Vali Yardımcısı, Pozantı Kaymakamı, Keskin Kaymakamı, Hatay Vali Yardımcısı, Marmara Kaymakamı, Çankırı Vali Yardımcısı, Osmaniye Vali Yardımcısı, Aydın Vali Yardımcısı, İzmir Narlıdere Kaymakamı, Çorum Vali Yardımcısı ve Konya Ereğli Kaymakamı olarak görev yaptı.

19.08.2020 tarihinde Samsun Tekkeköy İlçesi Kaymakamlığı görevine başlayan Hayrettin ÇİFTÇİ evli ve iki çocuk babasıdır.