Keyfi Yükseltilen Fahiş Fiyatlar İndirilmelidir

Özellikle toptancı ve büyük marketlerin döviz kurlarını bahane ederek sebze meyve ve ürün fiyatlarına yaptıkları fahiş fiyatlar aynen yerinde kaldı. Yüzde yüze varan bu fiyatlar vatandaşın alım gücünü düşürdü. Hayat pahalılığını körükledi: Türkiye ekonomisi çöküyor algısına neden oldu. Hem ülkeye hem de insanımıza büyük zarar verdiler, ihanete çanak tuttular.

Şimdi döviz düşmeye başladı aynı oranda indirim yapmak zorundasınız! Ülkenizi seviyorsanız, dürüst ticaret yapmak istiyorsanız bu indirimleri başlatmak zorundasınız. Yoksa yaptığımız her iş vatana ihanettir, insanımıza saygısızlıktır ve kazandığınız para kara paradır… Evinize helal kazanç götürmek istiyorsanız bunu yapmaya mecbursunuz! Ülkeye ihaneti de durdurmalı ve Türk Milletinden özür dilemek zorundasınız.

Bu piyasaları daraltan malı stoklayan, saklayan hainler var. Bunlara da diyoruz ki bu bir rezalet ve karaborsacılıktır. Vatan sevgisi böyle olmaz, bir yandan ürüne zam üstüne zam yapacaksın; diğer yandan da malı depoya çekilip “Yok!” Diye ülke insanını perişan edeceksin! Bu vatanseverliğe esnaflığa ve insanlığa sığan bir davranış mıdır?

Defalarca yazdık zam zulümdür dedik, zam ülkeye ihanettir dedik. Ürün bitmeden daha rafta ilken aynı ürüne defalarca yeni fiyat eklendi mi eklendi, ahlak edep ve Müslümanlık hatta insanlık bunun neresinde?.,.

Devlet babaya yine sesleniyoruz. Kontrol denetim devam etmeli. Bıktırırcasına, usandırırcasına ve sürekli denetim. Ağır cezalar verilmeli. Garip guraba korunmalı. Dürüst esnaf korunmalı, küçük esnafa sahip çıkılmalı! Ama bu Tanzimler, toptancı ve karaborsacılara ceza bile yetmez sık sık kapatılmalı ve kendilerine gelmeleri sağlanmalıdır.

Şunu dürüst ve vatansever insanlar iyi biliyor Türk ekonomisi dimdik ayakta ve güçlü bir ekonomimiz var. Saldırı dış kaynaklı bir ihanet saldırıdır. Türkiye’ye diz çöktürme ve dışa bağımlı hale getirme oyunudur ki biz buna vatan hainliği diyoruz. Vatanseverlere düşen görev ülkesine sahip çıkmaktır.

Türkiye zengin ve kaynakları verimli bir ülkedir; yeraltı zenginliğinin yanı sıra toprakları ve imkanları bol olan bir ülke. Bu ülkeyi fakir yoksul ve dışa bağımlı göstermek isteyenler dış güçlerin piyonlarından başka bir şey değillerdir. Bunu bilerek yapanlar hain, bilmeyerek onlara alkış tutanlarda gafildirler. Gaflette insanı sonunda ihanete götürür. Son sözümüz şudur: Fahiş fiyatları ürünlerine yansıtanlar aynı oranda bu zammı düşürmeli ve ülkesine devletine sahip çıkmalıdır. Vatanını seven insan bunu bir görev kabul eder. Zamda ısrar edenlerden de devlet acı bir çekilde bunun hesabı sormalıdır diyoruz. Birgün değil hergün denetim ve kontrol devam etmeli!..

YORUM EKLE