"Altın Eller Ahşap Kakma Sergisi"

GİRESUN (AA) - Giresun'da "Altın Eller Ahşap Kakma Sergisi" açıldı.Ahşap kakma sanatçısı Filiz Uzun ve Giresun Üniversitesi araştırma görevlileri Hüseyin Algur, Faruk Narmanlı, Seyfullah Kara, Büşra Yurtalan ve Mustafa Topşir'in...

GİRESUN (AA) - Giresun'da "Altın Eller Ahşap Kakma Sergisi" açıldı.

Ahşap kakma sanatçısı Filiz Uzun ve Giresun Üniversitesi araştırma görevlileri Hüseyin Algur, Faruk Narmanlı, Seyfullah Kara, Büşra Yurtalan ve Mustafa Topşir'in eserlerinin yer aldığı tablolar görücüye çıktı.

Uzun, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, sergide 45 eserin yer aldığını söyledi.

Osmanlı döneminde ahşap kakma sanatıyla ilgili çok ciddi eserler verildiğini belirten Uzun, o dönemin kalıntıları olarak bugüne kalan birçok eser de bulunduğunu aktardı.

Uzun, verilen kurslarla bu sanatı geleceğe aktardıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"2. Abdülhamid'in ahşap sanatıyla ilgili hüneri dünyaca meşhur. Fatih Sultan Mehmet'in de ahşap sanatıyla uğraştığı biliniyor. Padişahların sanatını geleceğe aktarıyoruz. Sergide güzel eserler yer alıyor. Ahşap kakma sanatını merak eden herkesi sergimize davet ediyoruz. Ayrıca isteyenler buradaki tabloları satın da alabiliyor."

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) binasındaki mahzen salonundaki sergiye Giresun Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, İl Müftüsü Muhittin Oral, AK Parti Giresun İl Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ve öğretim görevlileri katıldı.




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER