NormAL! AnormAL

Bu gün NORMAL i öğrendim.

Norm, Latince’de “norma” teriminden gelmekte ve bu da Fransızcada MARANGOZ GÖNYESİ anlamındadır.

Peki bu ne anlama geliyor. Gönye öncelikle 90 derecelik açıyı temsil eder. Yani her şeyin ağaçların eşyaların, BİNALARIN insanların dik şekilde durmasını olağan ya da varsayılan olarak ele alır.

O zaman “NORMAL”lik ayakta ve sabit olmak, dik şekilde sağlam şekilde durmak anlamına gelir.

Buradan ne çıkar: Yatmak veya yatış pozisyonu BATI MANTIĞINDA normal değil, anormaldir. Yani onlar dik ve ayakta insanlardır, normal olarak)) Ama Oryantalist toplumlar, OTURAN toplumlardır. Doğu norm olarak oturmayı işaret ederken, (ki, buda heykeli bile oturur vaziyettedir)) Batı ayakta olmayı işaret eder. Ayakta atıştırırlar, Fast Food, Ayakta açıklama yaparlar, (Brifing veya Demeç) Ayakta sohbet ederler, (Resepsiyon) Ayakta bir toplumdur. O yüzden onlarda ayaklanma ve İNSANLIK DIŞI EYLEMLERE KARŞI direnç daha kolay olmuş ve bireyin ortaya çıkması için elde edilen hukuksal haklar ayakta duranların, direnmenin sonucudur.

Bir norm terimi bile konuyu direnmeye ve uygarlığa bizi götürebiliyor. Anormale gelince, A yokluk ise, normalin olmaması anlamında ki, normal değilse “ne olursa olsun”a kadar gidiyor olay..

Alfabenin ilk hali (*) olmasından dolayı değil de A nın yokluk anlamına gelmesini bir başka zihin yolculuğuna bırakalım. Ucu Ateizme gitmeyeceğini şimdiden söyleyebilirim. Giderse de gider ama ben götürmem en azından.)) Tabi ardından “PAN” terimi üzerinden de bir yolculuk yaparız…

Artık KALICI OLARAK normalleşmek isteriz. Yani binalarımız dik ve sağlam şekilde dursun. Gelecek endişesi yaşanmadan. BİNALAR DİK, HALKIMIZ DİMDİK AYAKTA OLSUN. Yüce Kozmoz’dan dileğimdir.

(*) Yukarıya koyduğum yıldız Ağlamasın.

A harfinin alt bacaklarını birbiriyle birleştirdiğimizde gönye ortaya çıkıyor. Zaten harf alfa (α) karakterinden evrilmiştir. İmgebilim veya göstergebilim / semiyotik açıdan yolculuğu bambaşka yerlere götürür bizi.

YOLDAKİ YOLCU, “A”yakta.

Yani o şu an NORMal!

Bu arada zaten her şey normAl(((!!!

]]]BU YAZImız, Apolitik bir yazıdır. Tamamen yoldaki yolcunun etimolojik zihin izleridir.[[[

YEDİNOKTA DÖRT__FidaniA_34

YORUM EKLE