CHP SAMSUN, KILIÇDAROĞLU’NUN MİTİNGİNDE

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, beraberindeki heyetle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çorum’da gerçekleştirdiği ‘Şeker vatandır, vatan satılmaz’ temalı mitinge katıldı.

CHP SAMSUN, KILIÇDAROĞLU’NUN MİTİNGİNDE

Samsun Haber    Yüze yakın araçla, Samsun Örgütü olarak Genel Başkan’ın mitingi için Çorum’a gittiklerini belirten Tufan Akcagöz, “Mevcut iktidar, emeğe düşman, alın terine düşman. Şeker fabrikalarının temelinde alın teri var. Bu fabrikaların temelinde, çok büyük fedakarlıklar yatıyor. Bu fedakarlıkların farkında olmayanlar, bu emeği görmeyenler şimdi kalkıp Şeker Fabrikalarını özelleştirmeye kalktılar. Yazıktır, günahtır. Evet, hükümet büyük bir günah işliyor. Bu günaha kimse sessiz kalmamalıdır. Bunun için bugün Çorum’dayız. ‘Şeker vatandır, vatan satılmaz’ diye bağırıyoruz.” dedi.
            Türkiye’nin, ihracat fakiri, ithalat zengini bir ülke haline geldiğine işaret eden Tufan Akcagöz, “Tarım ülkesiyiz diyorduk. Artık maalesef değiliz. Tarımı bitirdiler. Hayvancılık, önemli geçim kaynaklarımızdan biriydi. Onu da bitirdiler. Milleti hazır yemeye alıştırdılar. Ancak tüm bu işler, bizi dışa bağımlı bir ülke haline getirdi. Şayet bunlara dur demezsek, işimiz zor. Şeker fabrikalarının satılması da bu büyük yanlışın bir parçası. Hükümetin tarım politikası iflas etmiştir. Köylünün ürünü tarlada, millet perişan halde. Hayvancılık politikası da iflas etmiştir. Yurt dışından hayvan ithal eder hale gelmişiz. Ama artık yeter. Millet olarak, bu gidişe dur demezsek, ortaya çıkacak korkunç tablonun sorumlusu oluruz. O halde, millet olarak ‘artık yeter’ demenin zamanı, geldi de geçiyor bile. Çorum mitingi gayet güzel geçti ve oldukça anlamlıydı. Bundan sonrası, milletin bileceği iştir.” diye konuştu.

CHP SAMSUN BASIN BÜROSU 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER