Sağlık müdürü kim olacak?

Sağlıkta tek çatı sistemine geri dönülürken yeni il müdürleri için mülakatların Sağlık Bakanlığında yapılmaya başlandığı belirtildi.

Sağlık müdürü kim  olacak?

Sağlıkta 6 yıl sonra tek çatı sistemine geri dönülürken, asaleten görev yapan Sağlık İl Müdürü Yusuf Güney başta olmak üzere tüm hastane başhekimleri de vekalete düştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile sağlıkta tek çatı sistemi ile ilgili çalışmalarını yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın yeni sağlık il müdürlerinin kimler olacağı ile ilgili ise görüşmelere başladığı kaydedildi. Türkiye genelinde yeni sisteme geçişte mevcut Sağlık İl Müdürleri vekaleten görevlerine devam ederken büyük kısmının ise yeni sistemde değişeceği ifade edildi.

KULİSLER ARTTI

Samsun’da ise yeni Sağlık İl Müdürünün kim olacağı ile ilgili belirsizlik devam ederken vekaleten göreve devam eden İl Müdürü Dr. Yusuf Güney’in büyük bir çalışma içerisine girdiği kaydedildi. Samsun’da Sağlık İl Müdürlüğü makamına Dr. Yusuf Güney’in yanı sıra, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri olarak görev yapan Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Alper Ceylan, Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Kılınç ismi geçenler arasında yer alıyor. 6 yıl önce üçe ayrılan sağlıkta eskiye dönülürken yeni il müdürlüğü kulislerinin de son günlerde arttığı belirtiliyor.

3 İSİMLE GÖRÜŞTÜ

Kurban Bayramı öncesinde yayınlanan KHK ile tek çatı sistemine geri dönen Sağlık Bakanlığında hummalı çalışmaların yapıldığı ifade edildi. Sağlık Bakanı AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan’ın kendi memleketi için İl Müdürlüğü görevine kimleri getireceği belirsizliğini korurken, bazı isimlerle Bakanlıkta birebir görüşmeler yaptığı kaydedildi. Bakan Dermican’ın mevcut İl Müdürü Dr. Yusuf Güney’in yanı sıra Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Alper Ceylan ile de birebir görüştüğü belirtildi. Üç isme de İl Müdürlüğü konusunda net bir şey söylemediği ifade edilen Bakan Demircan’ın yeni sistemde görev alıp alamayacağını sorduğu kaydedildi. İl Müdürlüğü görevinde ismi geçen diğer isimlerle ilgili ise Bakan Demircan’ın görüşüp görüşmeyeceğinin netlik kazanmadığı belirtildi.

Mevcut İl Müdürü Yusuf Güney’in ise vekaleten sürdürdüğü görevine devam edip etmeyeceği de önümüzdeki günlerde belli olacak.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER