HAK, HUKUK, ADALET HERKESİN GÜVENCESİDİR!

Türkiye, mevcut iktidarın uygulamaları ile demokratik ve uygar dünyadan uzaklaşırken, yalnızlaşmaktadır. Baskıcı ve hukuk tanımaz yönetim egemenliği mevcuttur. CHP Samsun Milletvekili ve adayı Kemal Zeybek; bu durumun ortadan kalkması gerekiyor dedi.

HAK, HUKUK, ADALET HERKESİN GÜVENCESİDİR!

Tek adam otoritesi, güçler ayrılığını ortadan kaldırmış! Baskılar sonucunda, Yargı tarafsızlığı ve bağımsızlığını kaybetmiş, Adalet ve hukuk devre dışı bırakılmıştır.

Otoriterleşen ve tek adamlaşan iktidar, siyasal çoğulculuğu göstermelik hale getirmektedir. “OHAL” uygulamaları, yurttaşları, temel haklardan yoksun bırakmıştır. Tek adam hâkimiyeti, seçilenleri zorla istifa ettirmesi ve KHK’lerle seçilenlerin yerine kayyum ataması, demokratik temsilcilerini tasfiye etmiştir. Devlet yönetiminde liyakat, ehliyet ortadan kaldırılmış, bunun yerini partizanlık almıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, baskıcı, çarpık yönetim anlayışı yerine; tüm Türkiye’yi kucaklayan, ötekileştirmeyen demokratik Anayasayı tüm partilerle birlikte yaşama geçireceğiz. Hak, Hukuk, Adalet uygulamaları yeniden tesis edilecektir.

ÜRETEN, BÜYÜYEN, BÖLÜŞEN EKONOMİ

Son on yılda Türkiye ekonomisi gelişmekte olan ülkelerin ortalamasının gerisinde kalmıştır. Ülkemizin dış borç stoku 450 milyar doları aşmıştır. Özel sektörün döviz borçları ve yüksek cari açık, devletin bu yıl 80 milyar a yakın faiz ödemesi ülkemizin ne hale getirildiğini gösteriyor.

Türkiye’de 16 milyon a yakın insanımız yoksul, 6 milyon insanımız işsizdir. Milyonlarca emekçi, açlık sınırının altında asgari ücretle yaşamlarını sürdürmektedir. CHP iktidarında asgari ücret 2200TL’nin altında olmayacaktır. “OHAL” nedeniyle temel hak ve özgürlüklerin askıya alınmış olması işçilerin grev hakkını kullanmasına izin verilmemiştir. Üretim yerine ranta, destekler sağladılar. Üretmeden, tüketen ülke haline getirilen ekonomi yerine üretenleri her alanda destekleyeceğiz. Üreten ekonomiyi hayata geçireceğiz.

CHP İktidarında, emekliden, esnaftan, çiftçiden, üretenden ve tüm yoksullardan yana bir iktidar kuracağız. Rant ekonomisinin yerine, büyüme ve gelir adaleti programını uygulayarak toplumun tüm kesimlerinin rahat bir nefes almalarını sağlayacağız. Türkiye’nin ihtiyacı olan kalkınmacı atılımı gerçekleştirirken, yüksek katma değeri üreten ekonomiye ve teknoloji kullanımında rekabet ortamının yaratılması desteklenecektir.

Samsun Milletvekili ve adayı Kemal Zeybek; Bütün alanlarda üretimi artırma, ARGE çalışmaları ile ihracatı desteklemek ve adil paylaşımı sağlayacağız. Halkımızdan yetki istiyoruz! 24 Haziran seçimlerinde; “MİLLET İTTİFAKI” içerisinde yer alan CHP’nin tercihi ülkenin ve insanlarımızın rahat bir nefes almalarını sağlayacaktır.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER