banner223

Hancıoğlu TBMM Genel Kurulu'nda sert konuştu

Vaka sayılarını manipüle etmenin, enflasyon verilerini çarpıtmanın, işsizlik rakamlarına takla attırmanın tek amacının vatandaşı aldatmak olduğunu kaydeden CHP'li Neslihan Hancıoğlu "Söylenmiş binlerce yalan; sadece tek bir gerçeğin karşısında 'yok' hükmündedir. Bugünkü Türkiye tablosunun tek gerçeği ise, ekonomimizin hızla felakete sürüklendiği gerçeğidir" dedi.

Hancıoğlu TBMM Genel Kurulu'nda sert konuştu

Vaka sayılarını manipüle etmenin, enflasyon verilerini çarpıtmanın, işsizlik rakamlarına takla attırmanın tek amacının vatandaşı aldatmak olduğunu kaydeden CHP'li Neslihan Hancıoğlu "Söylenmiş binlerce yalan; sadece tek bir gerçeğin karşısında 'yok' hükmündedir. Bugünkü Türkiye tablosunun tek gerçeği ise, ekonomimizin hızla felakete sürüklendiği gerçeğidir" dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi üzerine TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, uygulanan ekonomi politikaları üzerinden iktidara yüklendi. AK Parti iktidarının, kendisinin çıkardığı kanunlara dahi uymadığını örneklerleriyle anlatan Hancıoğlu, "Türkiye yönetilmiyor, savruluyor" dedi.

Hancıoğlu'nun konuşması, TBMM tutanaklarına şöyle yansıdı:

"Kamu hukuku ve kamu maliyesinde kullanılan çok önemli bir tanım vardır: Bütçe Hakkı tanımı.

Bu tanımın anlamı şudur: Devletin nereye ne kadar para harcayacağı ve bu harcamaların vatandaşa ne gibi yükümlülükler yükleyeceğinin kararını halk verir. Demokrasilerde bu yetkiyi kullanmakla görevli olan makam Meclistir. Bütçenin nasıl hazırlanacağı ve Meclis önüne ne zaman ve ne şekilde sunulacağı kanunla belirlenir. Şimdi, işte o kanunu değiştiriyoruz, bütçe sistemini değiştiriyoruz. Peki bunu ne zaman yapıyoruz? 2021 bütçesinin Meclise sunulmasına birkaç gün kala. Bütçeyi çıkarmadan hemen önce sistemi tepeden tırnağa değiştireceksiniz, sonra dönüp devlet kurumlarına "Alın size yeni sistem, bu sisteme göre iş yapın." diyeceksiniz. Kurumlar yeni sisteme hazır mı? Uygulanacak altyapıya, kadro donanımına sahip mi? Kimsenin umurunda değil. "Türkiye yönetilmiyor, savruluyor" derken işte tam da bunu kastediyoruz. Öngörü yok, planlama yok, hesap kitap yok, devlet aklı yok.

KENDİ ÇIKARDIĞI KANUNU YOK SAYAN BİR İKTİDAR VAR!

Bir de ne yok, biliyor musunuz değerli milletvekilleri? Bu yaklaşımı sergileyen anlayışın fıtratında kanun tanımak da yok. İşte bunun en güzel örneği 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun 16'ncı maddesinin üçüncü fıkrası şunu emrediyor: "Orta vadeli malî plan, en geç Eylül ayının 15'ine kadar Resmî Gazete'de yayımlanır." Kanun "15 Eylül" diyor ama ne Sayın Cumhurbaşkanının ne de Maliyenin başındaki damadının umurunda değil. "Kanun ne derse desin, biz istediğimiz zaman yayımlarız." diyorlar. Lütfetmişler, 8 Ekim'de Resmî Gazete'de yayımlatmışlar. Bu kanun hükmü en son 2 yıl önce düzenlenmiş yani bu hüküm iktidarın eseri. Madem bu kanun hükmüne uymayacaksınız, neden çıkartıyorsunuz? Değerli milletvekilleri "Kanunlar, nizamlar ne derse desin, ben bildiğimi okurum, kimse de benden hesap soramaz." yaklaşımı millet iradesini yok sayan, kural tanımazlığı meşrulaştıran bir tutumdur ve sonu felakettir. İktidarın sergilediği bu tutum son derece yanlıştır; ülkemize, milletimize, devletimize çok ağır bedeller ödetir. Bu uyarılarımızı lütfen dikkate alın.

SÖYLENMİŞ BİNLERCE YALAN; SADECE TEK BİR GERÇEĞİN KARŞISINDA 'YOK' HÜKMÜNDEDİR

Kanunu yok sayan, milleti yok sayar. Milleti yok sayan, halkı doğrudan ilgilendiren bilgileri çarpıtır, vatandaşı da aldatmaya çalışır. Vaka sayılarını manipüle etmek, enflasyon verilerin çarpıtmak, işsizlik rakamlarına takla attırmak; bunların hepsi nafile çabalardır. Söylenmiş binlerce yalan, sadece tek bir gerçeğin karşısında yok hükmündedir. Bugünkü Türkiye tablosunun tek gerçeği ise ekonomimizin hızla felakete sürüklendiği gerçeğidir.

SADECE KÖYTÜR DEĞİL; YALANLARLA BEZENMİŞ EKONOMİ POLİTİKALARI DA İFLAS ETMİŞTİR

Bakın, seçim bölgem Samsun'da Türkiye'nin en büyük beyaz et üreticilerinden biri olan Köytür sessiz sedasız iflas etti. İşsizler ordusuna sadece geçen hafta, sadece bir şehirde, sadece bir ilçede yüzlerce işçi, kümesçi ve nakliyeci eklendi. Aileleriyle birlikte 5 bin kişi bir kalemde ekmeğinden oldu. Bu iflas, bir firmanın iflası değildir; sahte verilerle süslenmiş, yalanlarla bezenmiş ekonomi politikalarının iflasıdır ve bu büyük yangın hızla yayılıyor.

Kamu ihaleleriyle, vergi istisnalarıyla ihya edilmiş mutlu bir azınlık ve onlara kol kanat geren odağın dışında kalan herkes bu yangının tehdidi altındadır. Bu yalın gerçeği her yurttaşımızın doğru okuması ve millet iradesini temsil eden Meclisimizin de buna uygun kararların altına imza atması ümidiyle Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum."

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER