banner223

Hemşirelik Öğrencilerine Yönelik Sürdürülebilir Su Kullanımı Konferansı

OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı etkinlikleri kapsamında Sürdürülebilir Su Kullanımı Konferansı gerçekleştirildi.

Hemşirelik Öğrencilerine Yönelik Sürdürülebilir Su Kullanımı Konferansı

OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı etkinlikleri kapsamında Sürdürülebilir Su Kullanımı Konferansı gerçekleştirildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama/ Biyosistem Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf DEMİR tarafından verilen konferans ilgi uyandırdı.

Konuşmasına suyu tanıyın mesajı vererek başlayan Demir, Dünya ve Türkiye’de ki su oranları hakkında bilgiler verdi. Türkiye’nin su sıkıntısı çeken ülkeler arasında olduğunu ve dünyada her 6 kişiden 1’inin temiz içme suyu bulamadığını belirten Demir, “Ülkemizin içme suyu ihtiyacını planlamanın yanı sıra hidroelektrik enerji ihtiyacını azalan yağışlara göre alternatif enerji üretim sistemlerine kaydırması ve tarımsal su kullanımını da kuraklığın gereklerine uygun hale getirmesi gerekmektedir.” dedi.

‘Su Sağlığın Vazgeçilmezidir’

Sağlıklı suyun pek çok özelliklerine değinen Demir, insan vücudundaki karbonhidratların, yağların tümünü ve proteinlerin yarısını, kaybedilince yaşamın tehlikeye girmesine karşın, vücutta ki suyun yalnızca yüzde 10'unu kaybedince yaşamın tehlikeye girdiğine vurgu yaptı. Yetişkin bir insanın günde 1.5-2 litre su tüketmesi ve suyun alkali özelliğe sahip olması gerektiğinin önemini belirtti. Bireysel su tasarrufu konusunda uyarı yapan Prof. Dr. Yusuf Demir, sözlerini şöyle tamamladı:

"Suyumuz tükeniyor. Suyu korumak hepimizin görevidir. Bu gün gereksiz ve fazladan harcadığımız her litre su gelecek nesillerin hakkıdır."

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER