OMÜ Vakfı Kolejinin Davetiyle Avrupa Ülkelerinden 19 Çocuk Misafir Oldu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına adadığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,

OMÜ Vakfı Kolejinin Davetiyle Avrupa Ülkelerinden 19 Çocuk Misafir Oldu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına adadığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurdun dört bir yanında olduğu gibi Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) de çocukların başrolünde olduğu “OMÜ 23 Nisan Çocuk Şenliği” kapsamındaki etkinliklerle kutlandı.

23 Nisan Çocuk Şenliğinin yanı sıra OMÜ Vakfı Koleji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle davet ettiği Estonya, Polonya, Portekiz ve Romanya’dan 19 öğrenci ve öğretmenleri Samsun’a geldi.

Avrupamisafir öğrenciler, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sena Sengir Aydın’ın atölyesinde Resim Öğretmenliği öğrencileriyle birlikte Workshop etkinliği gerçekleştirdi. Yapılan ortak eser, beş ülkenin çocuklarının kardeşliğini temsilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı anısına OMÜ Vakfı Kolejine sergilenmek üzere teslim edildi.

        

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER