Ovamıza ve Geleceğimize Sahip Çıkacağız

Çarşamba Ovasının tam ortasında, Eğercili Mahallemzi sınırları içerisinde toplam 181 dönümlük tarım arazisi üzerinde, Oltan ve Köleoğlu Elektrik ve Üretim Tic. A.Ş. tarafından günde 630 ton bitkisel atığın yanısıra işlenmiş lastik atıkları, kentsel atıklar, sanayi atık çamurları ve arıtma çamurlarının doğrudan yakılması ile elektrik elde edilecek biyokütle enerji santralı kurulmaktadır.

Ovamıza ve Geleceğimize Sahip Çıkacağız

Çarşamba Ovası gibi ülkemizin en değerli tarım arazisini korumak ve geliştirmekle yükümlü kamu kurumlarımızın ve kamu yöneticilerimizin birer birer bu kirli yatırıma nasıl teslim oldukları belgeleriyle ortalığa döküldü. Hepsine yazıklar olsun.

Kamu kurumlarımızın ve kamu yöneticilerinin görevlerini yapamaz hale gelmesinin baş sorumlusu AKP iktidarıdır. AKP’li vekiller, AKP’li Belediye Başkanları Ovamızın geleceğini karartacak bu kirli yatırımın baş sorumlusudurlar.

Çarşamba Beldiye Meclisinde görev yapan üyemiz, tek başına bu tesise karşı oy kullanmış ve Çarşamba Halkın’dan başka kimsenin çıkarlarına hizmet etmeyeceğini göstermiştir.

Değerli Basın Mensupları,

Bugün yerel basından öğrendiğimiz kadarıyla, AKP Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Sayın Çiğdem Karaaslan, santralın olası zararlı sonuçlarını değerlendirmek üzere bir komisyon kurmuş.

Sayın Karaaslan, samimi ise yetkilerini kullansın ve firmanın inşaat faaliyetlerini derhal durdursun, zira bu güce sahipler. Çünkü santral için Samsun Valiliğinin ÇED yönetmeliklerine aykırı olarak verdiği “ÇED Gerekli Değildir” kararı, İl Toprak Koruma Kurulunun ve Tarım İl Müdürlüğünün Bakanlar Kurulu kararı ile tarımsal SİT Alanı olarak ilan edilen Çarşamba Ovası için verdiği “Tarımsal Dışı Amaçlar İçin Kullanılabilir” kararlarına karşı açılmış onlarca dava vardır.

Sayın Karaaslan’dan diğer talebimiz de kamu yöneticilerini firma lehine faaliyet yürütmekten men etmesidir.

Açılmış Davalar sonuçlanana kadar firmanın inşaat faaliyetinin durdurulmasını ve firma lehine sahada çalışma yürüten, mahalle muhtarlarımızı etkilemeye çalışan kamu görevlilerinin asli görevlerine dönmeleri sağlansın.

İlgli şirket adına saha çalışma yürütenler daha işin en başında Eğercili Mahallesi başta olmak üzere komşu mahlle sakinlerine bilgi vermediler, soranlara da yaptıkları çalışmayı güneş santralı çalışması gibi söylediler. Halka yalan söyleyerek başlatılan bir işten hayır gelmez.

Ovamızın toprağını, havasını ve hepsinden önemlisi bütün Samsun’un içme suyunu kirletecek bu santral beraberinde pek çok kirli yatırımı da getirmeye şimdiden getirmeye başlamıştır.

CHP Çarşamba İlçe teşkilatı olarak, Ovamızı, ilçemizi, çocuklarımızın geleceğini karartmamak için her türlü yasal yolu deneyerek bu santralı buraya kurdurtmayacağız.

Şirkete sesleniyoruz, inşaat faaliyetlerini derhal durdurun, açılan davaların sonucunu bekleyin, Çarşamba Halkına kötülük yapıyorsunuz, buna izin vermeyeceğiz.

Şirketin çıkarları doğrultusunda karar veren, tavır alan hemşehrilerimize, yöneticilerimize parti gözetmeksizin sesleniyoruz;

Çarşamba Halkı bunu unutmaz, gelin bu kirli yatırıma hep birlikte dur diyelim.

Saygılarımızla

CHP Çarşamba İlçe Başkanlığı

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER