SAMSUN'DA HUZUR UYGULAMASI

Samsun Valiliği 15 Mayıs günü kent genelinde Türkiye Huzur Güven Uygulaması gerçekleştiğini duyurdu.

SAMSUN'DA HUZUR UYGULAMASI

Samsun Valiliğinden yapılan duyuruda  "15 Mayıs 2020 Cuma günü 15:00-24:00 saatleri arasında koronavirüs tedbirleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerimizce ‘Türkiye Huzur Güven Uygulaması’ gerçekleştirilmiştir.

Koronavirüs (Kovid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak, salgının yayılmasını engellemek için alınan tedbirler kapsamında ülke genelinde asayişin ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla alınan tedbirlerin huzur ve güven ortamında geçmesinin sağlanması, her zaman ve her yerde güvenlik güçlerimizin varlığını vatandaşa hissettirerek alanda görünür olunması, suç işleme amacındakilerin caydırılması, sosyal izolasyon, tamamen kapatılan yada kısıtlanan iş yerlerine yönelik tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığının denetlenmesi amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak uygulama gerçekleştirilmiştir.

Uygulama neticesinde; 4.249 kişi sorgulanmış olup, çeşitli suçlardan aranan 12 şahıs yakalanmış, 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirilmiştir. 1.180 işyeri ve 1.838 araç denetlenmiştir.

Ayrıca 176 park ve bahçe denetimi ile 25 mesire ve yürüyüş alanı denetlenmiştir. Uygulamalara İl Emniyet Müdürlüğü’nden 437, İl Jandarma Komutanlığı’ndan 249 personel katılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER