Zeybek'in CHP Kuruluş yıl dönümü mesajı

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; 9 Eylül Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu, ülkemizin düşman işgalinden kurtarılmasında ve yeniden yapılandırılmasında çok önemli bir tarihtir.

Zeybek'in CHP Kuruluş yıl dönümü mesajı


9 Eylül 1919 öncesi ülkemizi işgal eden emperyalist devletlerin orduları, paylaşım planları yaparken; Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüsü, Türk halkının azim ve kararlılığını hesap edememişler. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ordular ilk hedefiniz Akdeniz emiri ile saldırıya geçen ordumuz ülkemizi değişik bölgelerden işgal etmiş işgal kuvvetlerini yenilgiye uğratarak, 9 Eylül 1919 tarihinde İzmir’de son işgal kuvvetlerini de yenilgiye uğratarak ülkemizi düşman işgalinden kurtarmıştır. 9 Eylül 1919 emperyalist ordularının ülkemizden kovulduğu gündür. Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk 9 Eylül 1919 tarihinde CHP kuruluşunu gerçekleştirir, siyasi faaliyete başlamasını daha sonraya bırakır.

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Günün koşulları ve ülkenin içinde bulunduğu durumu dikkate alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; düşman işgaline son verdikten sonra 9 Eylül 1923’te Cumhuriyet Halk Partisinin siyasi faaliyetlere başlamasına karar verilir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedefinde artık ülkenin çok partili siyasi hayata geçişi ve demokratik kuralların yerleşmesi ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisinin altı ilkesini hayata geçirmek olur. Cumhuriyetin ilk yıllarında “Cumhuriyetçilik”, ”Halkçılık”, ”Milliyetçilik”, ”ve “Laiklik” i dört temel ilke olarak benimseyen CHP, buna “Devletçilik”, ve “Devrimcilik” ilkelerini de ekledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan ve Cumhuriyetimizle yaşıt olan CHP ülkemizde yapılan birçok yenilik hareketin öncüsü olmuş, bundan sonrada aynı şekilde yenileşme, gelişme hareketlerinin lokomotifi olacaktır. Atatürk’ün Nutukta açıklamış olduğu ülkemizin siyasi ve iktisadi burhanlara karşı uyanık olunması gerektiğini ifade etmektedir. Bu gün ülkemizin içinde olduğu iktisadi ve siyasi sorunları çözmek için CHP her türlü katkıyı sunmaktadır. CHP bundan sonrada üzerine düşen sorumlulukları yerine getirecektir.

95 Yıllık bir çınar olan CHP kurulmasında, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün genel başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. CHP’nin her kademesinde görev yapmış ve yapmakta olan yöneticilere, örgütümüze gönül vermiş, partimizin yaşaması, demokrasinin gelişmesi için çaba harcayan ve ebediyete intikal etmiş olanlara rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ömür yaşamalarını temenni ediyor, görev yapan yoldaşlarıma başarılar diliyorum.

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; 9 Eylül günü ülkemiz, demokrasimiz ve CHP için önemli bir gündür, partimizin 95’ci yılını kutluyorum ve bütün örgütümüze başarılar diliyorum.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER