SAMSUNSPOR' DA YENİLİK ZAMANI !

Artık bu saatten sonra ağlamanın, sızlamanın, dövünüp saç- baş yolmanın gereği kalmadı. Şimdi yeni, yepyeni bir hedefe odaklanma vaktidir.

Samsunspor; kim ne söylerse söylesin, istedikleri kadar sert eleştiri yapsalar da bu takım bizim takımımız. Tamam; futbolcularımız sahada biraz daha etkili olup, daha çok puan veya puanlar alabilir ve 1. Lig' e play-off' tan yükselebilirdi fakat bu sezon, bu kısmet olmadı.

Hani ne demişler: " Olmuşla ölmüşe çare yok " İşte aynen böyle. Sırtını dağlara dayarken kendini üşütmeyeceksin! Bir amaca odaklandıysan; her türlü olumsuz şartları göğüsleyebilecek bir sabrın ve manevi gücün, inancın olacak.

Bu özelliklerden biri eksik olursa; başarının adı da " Kafdağındaki hayaler " olur ancak ! Dik duracaksın, hedfe yürürken, seni yolda bırakmayacak sağlam kişilikli ve kariyerli, futbolun alfabesini; futbolun geçmiş ve geleceğini iyi bilenlerle yola çıkacaksın.

İşte bu şart ve özellikteki sağlam ve tecrübeli kişilerle yeni hedeflere doğru ilk adımlar, İstanbul zirvesinde sn. Başkan İsmail UYANIK ile sn. şirket CEO' su Yüksel YILDIRIM arasında olumlu sinyaller ve güzel haberlerle noktalandı ve zirveden UYANIK- YILDIRIM işbirliğine devam kararı çıktı.

Aslında bekenen ve arzulanan karar da buydu zaten. Yoksa bu kulüp; bu iki değerli şahsiyete kalmasaydı, Yılport Samsunspor' u zor günler bekleyecekti. Zira, bu şehirde kim üstlenebilirdi triyonluk bir bütçeyi ? Kim el atardı takıma ve maddi şartlara? işte yine yürekleri, gönülleri Samsun ve Samsunspor sevgisyle dop-dolu olan bu iki gönül insanı, Samsunspor'u meçhul kaderine terketmedi. Takıma sahip çıktılar.

Şimdi; bize düşen, bu takımı yine bağrımıza sevgiyle basmak, boş söylentilere kulak asmamak, hep birlikte büyük Samsunspor idealine, emin ve kararlı adımlarla yürümektir.

Artık hocamız sn.İsmet TAŞDEMİR ile yola devam mı edilir yoksa başka bir teknik adamla mı devam edilir, onu az bekleyip göreceğiz. İlk açıklama ve intibalara göre sn.Uyanık İsmet bey hocanın gitmemesi yönünde gibi ama tabi ki kesin karar kısa zamanda belli olur ya da sizler, bu satırları okurken, son karar belli olmuş da olabilir.

Futbolcuların aleyhinde yazıp konuşmanın da artık bu saattten sonra bir faydası olmaz ancak sahada hayaletgibi dolaşan, öz benliğini ve ruhunu kaybetmiş futbolcular ile yola devam etmenin de faydası ve bir anlamı yok.

Hele hele; bu takımda yer almak istemeyen oyuncularla bedava oynasalar da devam etmek çok yanlış olur. Bu forma sıradan bir forma değildir. Bu formanın anlayabilene ve bilene anlamı çok büyüktür.

O yüzden; bu davaya inanmış, kaliteli, ses getirecek, takım oyununa müsait, iş bitirici futbolculara ihtiyacıımız var. Taraftalar için fazla bir şey söylemeye de gerek yok. Onlar sadece bu takımın değil; onlar bu şehrin de yüz akları, spor sigortası, başarının gerçek mmarları, guruurmuz ve onurumuzdur.

Hangi şehirde her maçta 10 bin 15 bin seyici var ? Samsun iyi günde de zor günde de birlik ve

beraberliğin, sevgi ve başarı açan bahar gülleridir. Bu gülleri aman soldurmayalım. Hep birlikte koklayalım.

Son olarak, yeni lig sezonu da pek öyle kolay olmayacaktır. Zira bu ligeyeni gelenler de var ve işi çok sağlam tutmak zorundayız.

Allah yenifutbol sezonunda yar ve yardımcımız olsun inşallah.

Oktay ZERRİN

YORUM EKLE