banner221

Savaşta Yalan Satmak

Ukrayna’yı NATO’ya ille de alacağım diyerek, Rusya’yı çileden çıkararak, Ukrayna’nın da başını belaya sokan Amerika, şimdilerde, hızla yalan satıyor.

Avrupa ve Amerika’dan yayın yapan Russia Today ve diğer yayın yapan kuruluşları kapatarak, tek yanlı yayın yapan Batı medyası, non-stop Amerikan propagandası yapıyor.

Propaganda, artık, dünya dillerinde yalan satmak anlamını geliyor.

Demokrasi yalanını satarak, kazandıkları mevzileri, tutabilmenin peşindedirler.

CIA elemanlarının da görev yaptığı, televizyonlarımızda ve basılı medyamızda, sürekli Amerika’dan nakledilen yalanlar anlatılıyor.

Ekrana çıkmış NATO’cu general bozuntuları, fırsatı yakaladıklarını düşünerek, Türk halkına, Rusya düşmanlığı yaparak, Amerika’yı şirin göstermenin çarelerini arıyorlar.

Amerikan ordusunun Doğu Avrupa’da yaptığı yığınağı görmeyip, savaşı Ukrayna-Rusya savaşına indirgeyip, Rus Ordusunu, Ukrayna ordusuna eşdeğer yapıyorlar.

Bir yandan bu sinsi yalanı satarken, öte yandan Rusya sivilleri vuruyor yalanını söylüyorlar. Rusya sivilleri vurursa, kendi soydaşlarını vuracak bu gerçeği saklıyorlar.

Rusya’nın, Ukrayna’da, yapmak istediği, bizim Suriye’de yaptığımızdır.  Amerika’nın daha fazla Rusya içlerine kadar ilerlememesini sağlamaktır.

Bunların hepsinin, sanki, Rusya ve Amerika’nın arasında ki bir sorunmuş gibi görünse de, ülkemiz sandığımızdan da daha fazla savaşın içindedir.

Amerika’nın acil çözmesi gereken büyük bir sorunu var.

Rusya’nın dünyaya sağladığı enerjinin yerine, alternatif yaratabilmektir.

Venezüella’ya gittiler, enerjiyi devreye sok, ambargoyu kaldırdık dediler, bir de baktılar ki, Venezüella’nın enerji kaynaklarının %15’ini Rusya çıkarıp işliyor.

Venezuela işi zorlaşınca, İran’a gittiler ambargoları kaldırıp, İran’ın petrol ve gazını devreye sokmaya çalışıyorlar.

Amerika, Avrupa’nın enerji sorununu çözemezse, Avrupa Amerika’dan kopacak. Bu çok net ortada.

Türkiye kıymete bindi. İsrail gazı, İran petrolü, Orta Asya’dan gelecek enerji hatları Türkiye üzerinden gidecek.

Gelip gitmesi, ülkemiz için çok iyi de, böyle bir durumda Amerika’nın, Türkiye’yi doğrudan yönetmesi gerekiyor. Vanaları kontrol etmek için Türkiye’yi kontrol etmek gerekecek.

Dolayısı ile eskiden olduğu gibi, Türkiye’nin Rusya’ya karşı olması gerekiyor. Rusya ile ilişkileri bozuk bir Türkiye, Amerika’nın ve Batının kucağındaki bir ülkedir.

S-4OO silahlarını Türkiye’nin Ukrayna’ya vermesi ve böylece, Rusya Türkiye ilişkilerinin sonlanmasını planlıyorlar. Muhalefet de bu işe çok teşne…

Şimdi ki satılan Ukrayna yalanlarının arkasında bu plan var.

Lakin…

Avrupa’nın, Rus enerjisinden kurtulması için, gereken zannın, “2030’dan önce çözülemeyeceği” Avrupalı uzmanların ifadesidir.

Bu süre zarfında, enerji fiyatları çok yüksek olacak, Rusya’nın pazardan atılması demek, Rusya’nın ürettiği kadar enerjinin bir başka yerden tedariki gerekiyor.

Bu durum da dünya toplam enerjisinin yetmediğini gösteriyor.

Petrolün varilinin, 65 Doların üzerinde satılması durumunda, dünya enerji enflasyonu durmuyor. 65 dolar civarında satılırsa, dünya enflasyonu enerjiden dolayı artmıyor. Başka sebepler olabilir.

Amerika’nın asıl başının belası, dünya enflasyonu olacak gibi duruyor. Bunun için gereken her yalanı satıyor.

YORUM EKLE