AKCAGÖZ: “TASARRUFA KAMU ARAÇLARINDAN BAŞLAYIN”

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz,TBMM’de görüşülen ve AK Parti hükümeti tarafından adeta dayatılmak istenen torba yasanın, engellilerinin haklarını kısıtladığını kaydetti.

AKCAGÖZ: “TASARRUFA KAMU ARAÇLARINDAN BAŞLAYIN”

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz,TBMM’de görüşülen ve AK Parti hükümeti tarafından adeta dayatılmak istenen torba yasanın, engellilerinin haklarını kısıtladığını kaydetti. Bu yasanın Meclis’ten geçmesi halinde engelli vatandaşların ÖTV’siz araç alma hakkının da kısıtlanacağını söyleyen Tufan Akcagöz, “Torba yasa yapmak, alışkanlık oldu. Yani, bir torbaya onlarca kanun maddesini doldur ve bir gecede Meclis’e oylat, ne kadar antidemokratik ve millet aleyhine yasa varsa aynı gece geçsin, gitsin. Bu torba içinde de 130 kanun maddesi var. Halkımızı uyandırmak için, bu maddelerin neler olduğu ve milletin sırtına nasıl bir yük getirdiği konusunda açıklamalar yapıyoruz. Bu torba yasa içinde öyle bir madde var ki, buna göre engelli biri otomobil almaya kalktığında, ÖTV muafiyetinden yararlanabilmek için aracın vergisiz değerinin 70 bin TL.’nin altında olması gerekiyor. Araç alım hakkı bu minvalde kısıtlanmış olacak. Baktığımızda zaten eski yasaya göre de ciddi kısıtlamalar var. Yeni torba yasanın, Parlamento’ya sunulan haliyle kabul edilmesi halinde, aracın vergiye esas değerinin 70 bin TL’nin altında olması gibi yeni bir sınırlama gelmiş olacaktır ki, engelli vatandaşın bu haktan yararlanması ciddi anlamda kısıtlanmış olacaktır. “ dedi.

Engelli vatandaşların kazanılmış haklarının kanun marifetiyle bertaraf edildiğini vurgulayan CHP Samsun İl Başkanı Akcagöz, “Her engelli bu haktan yararlanıyor değil. Önce rapor alacaksın ve yüzde 90 sakat raporun yoksa zaten bu muafiyetten yararlanamıyorsun. Araç motor hacmi ise 1,6’nın üzerinde olmayacak. Şimdi bir de bunun üzerine, bu kısıtlayıcı hakkın getirilmesi hakka da vicdana da sığmaz. Hükümet bunları niye yapıyor? Tasarruf tedbirleri mahiyetinde. O halde sormak lazım; tasarruf edeceğimiz bir bu mu kaldı? Kamuya ait binlerce araç ortalıkta gezinip duruyor. Önce onlardan başlayın. Önce lüks yaşamdan ve israfa batmış devlet görüntüsünden vazgeçin. 1100 odalı sarayınızın ışıklarını söndürmeden, milletin evindeki ışıklara göz dikmeyin. Devlet yaşamındaki şatafat ortadan kalkmadan, milletin elindekine göz dikmek, devlete yakışmaz. Bu yanlıştır. Yanlıştan dönmek de erdemdir. Dolayısıyla, bu tasarı derhal geri çekilmeli, engelli vatandaşlarımızın maruz kalacağı bu menfi durum ortadan kaldırılmalıdır. Bir çağrım da engelli derneklerinedir. Bugün sessiz kalırsanız, yarın konuşmanın bir anlamı olmayacak. Hakkınız elinizden alınırken tepkisiz kalırsanız, yarın başka haklarınız da elinizden gidecek. Yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim.” diye konuştu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER