Anayasa Değişikliği Platformu üyelerinden Gazetemize Ziyaret

Samsun`un Bafra İlçesi`nde Anayasa Değişikliği Platformu grubu ziyaretlerini sürdürüyor.

Anayasa Değişikliği Platformu üyelerinden Gazetemize Ziyaret
 Samsun`un Bafra İlçesi`nde Anayasa Değişikliği Platformu grubu ziyaretlerini sürdürüyor.

Anayasa Değişikliği Platformu grubu üyesi 24. dönem MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek ve Avukat Süleyman Karagöz, Mali Müşavir Recep Kılıç, Ziraat Mühendisi Namık Anarat, Eğitimci Hüseyin Şahin ve Eğitimci Tayyar Hatipoğlu gazetemizi ziyaret ettiler. 

Bafra`da görev yapan sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelmeye devam ettiklerini dile getiren Anayasa Değişikliği Platformu üyeleri ile karşılıklı hoş sohbet eşliğinde geçen muhabbet sonrası Anayasa Değişikliği Platformunun amaçlarını şu şekilde anlattılar.

Amaçlarının Evet vereninde Hayır vereninde neden ve niçin olduğunu bilmeleri için bu yola çıktıklarını ifade ettiler. 

Anayasa Değişikliği Platformu grubu üyesi 24. dönem MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek;

Amacımız anayasanın doğru şekilde vatandaşa anlatılması.

Bu anayasanın maddelerinin ne olduğunu ,iyi anlasınlar ona göre oy kullansınlar.

Bafra’da sivil toplum kuruluşlarına gitmeye başladık başta muhtarlar derneği olmak üzere emekliler derneği gibi şehit aileleri derneği gibi, eğitim sen, Balkan Türkleri Derneği, Muharip Gaziler derneği, Atatürk düşünce derneğine gittik.

Aldığımız irtiba hakikaten iyi buda şundan kaynaklanıyor biz ön plana hayır’ı yada Evet’i çıkararak gitmiyoruz.

Biz bu anayasanın doğru taraflarını anlatmak maksadıyla gidiyoruz. Bu anayasanın içerdiği madde ne siyasiler dışarıya başka şekilde anlatıyorlar.

Hiç olmayan bir şeyi anayasada varmış gibi anlatıyorlar. Ekonomi gelişecek diyorlar ekonomik maddeye bakıyoruz içimizde avukatımız var öyle bir madde varmı diye Syn avukatımıza soruyoruz inceliyoruz maddeleri böyle bir madde yok içinde Türkiye gayri safi yurt içi neyse bugün ki üretimi neyse, bugün ki ihracatı neyse bugün ki ticareti neyse değişen bir şey olmayacak.

Maddede onu teşvik edici bir şey yok hani paket çıkarıyorlar teşvik edecek biz ekonomik paket diyoruz bunun adına anayasada böyle bir şey yok.

Terörle mücadele iyi olacak deniliyor, onunla da ilgili bir şey göremiyoruz anayasanın içinde. Yani anayasa maddelerini tartıştırmadan anayasayı oylamamızı istiyorlar. Aman belki görünürse ayıbımız ortaya  çıkar diye hani ayıbı ortaya çıkmasın diye insanlar gizlerler ya bir şeyi gizleniyor halkımızdan bu gizleniyor. Onun için bu yolda devam edeceğiz.

Bundan sonra köy programlarımız var.

Ulaşabildiğimiz köylere gideceğiz. Bazı büyük köylerimizde kahvehaneler var köy odaları var onlarla orada sohbet ederek 16 Nisan’a kadar bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Basın aracılığıyla tekrar vatandaşlarımıza şunu söylüyoruz. Bu anayasanın maddelerinin ne getirip ne götürdüğünü iyi anlamaya çalışsınlar ona göre oylarını versinler. Eğer varsa ülkenin yararına bir şey oylarını o yönde, yoksa ülke yararına bir şey ona göre oylarını versinler biz onu istiyoruz sadece dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2017, 14:45

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER