GÜLSAN ‘NI RANTA KURBAN ETMEYİN

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun milletvekili Kemal Zeybek; TBMM Genel kurulunda söz alarak “Gülsan Sanayi Sitesi” sorunlarını dile getirdi.

GÜLSAN ‘NI RANTA KURBAN ETMEYİN

Sayın Başkan, değerli milletvekili arkadaşlarım; sizleri saygıyla selamlıyorum.  Bugün Milliyetçi Hareket Partisinin gündeme getirdiği, Meclis araştırması istediği “Gülsan Sanayi Stesi” Samsun da çok önemli bir merkez, bölge. Bundan kırk-kırk beş yıl öncesi mezbelelik, bataklık, sineklik bir alanın şu anda rantçıların ve Belediyelerin gelir kaydetmek için rant uğruna orada imar yaptıkları, imar değişi, imar değiştirdikleri, buradan kendilerine bir gelir kaynağı elde etme yeri olarak gördükleri bir yer. Bu alanda şu anda 1250 işyeri mevcut. Bu 1250 işyerinin içerisinde dükkânlar ikiye, üçe bölünmüş,2100’üzerinde insanımız orada işveren durumunda. Bu işveren inanlarımız, 6000-6500 kişiyi istihdam eder durumda.

             Şimdi burada rant elde etmek için, onun yanı başında cezaevi mahallesi var,  o mahallenin tamamen yıkıldığı ve burası kamulaştırmaktan öte, TOKİ’yle beraber Türkiye’ de gündemde olan inşaat firmalarının şu anda iştahını kabartan bir yer. Buranın bir şekilde daha iyi rant haline getirilmesi için de şu anda Gülsan Sanayi Sitesine Cami yaptıracağız, camiyi kaç metrekare alana yaptırırız… Burada 500 dekar alan var arkadaşlar. Caminin olduğu alanın 5-10 dekardan fazla olmaması gerektiğini hepimiz biliyoruz ama ne yazıktır ki bununla beraber o bölgedeki 150 tane işyerinin şu anda orta alanda istimlak edilmesini doğru görmüyoruz. O 150 işyerini istimlak ederek orayı parçalayıp işyerlerini tamamen işlevsiz. Hale getirmek;

                                                    GÖÇ’ Ü TETİKLEMEYİ

           Gülsanda ki çalışan; insanların, işverenlerimizin, çalışanlarımızın işlerini durdurarak, oradan göç etmesini sağlayarak, bir alan yaratmak istiyorlar.  Buna “dur” demek zorundayız. Orada şu anda mevcut Hükümetin kendi siyasal anlayışında bir belediye bu rantı daha iyi hale getirmeye çalışabilir ama şehirlerimizin bu alanlarının, bizim ileride yeniden oluşturamayacağımız yeşil alanların olacağı bir yer olması gerekiyorken şu anda mevcut durum itibarıyla bilirkişiler 1200-1300 TL den burada muhammen bedel belirlemişlerdir.

               Ne yazıktır ki şu anda belediyenin veya Milli Emlak’ın orada 3000-3500TL den yer sattığı gözükmektedir, Bedel istemektedirler. Bu yerler bu şekilde birilerine peşkeş çekilecektir. Buna bir şekilde Samsun halkı ”dur” demek zorunda. Türkiye Büyük Millet Meclisindeki milletvekilleri olarak “dur” demek zorundayız.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER