banner221

Milletvekili Demir,” Asarcık Hafızlarla Anılacak”

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Asarcık'a yapılması planlanan Hafızlık Kur'an Kursu'nun çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "İlçemizin adı yetiştirdiği hafızlarla da anılacak" dedi.

Milletvekili Demir,” Asarcık Hafızlarla Anılacak”

          AK Parti Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Samsun'un Asarcık İlçesi'nde yapılması planlanan 75 kişilik Yatılı Erkek Hafızlık Kur'an Kursu ile ilgili bazı ziyaretlerde bulundu. Modern ve teknolojik donanımlı bir kursun yapılacağını söyleyen Demir, yetişen hafızların ilçenin adının duyulmasında önemli rol alacağını söyledi.

        Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, AK Parti Asarcık İlçe Başkanı Hami Karakaş ve Asarcık Ali Haydar Bengi Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Akkuş ile birlikte bazı ziyaretler gerçekleştirdi.

        Yapılacak Kur'an Kursu ile ilgili Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Haluk Şimşek, Samsun Müftü vekili Enver Türkmen ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Salih Sağır'ı ziyaret eden Demir, kursun teknik çalışmalarıyla ilgili konuları paylaşıp, kurumlardan bilgiler aldı.

        Yapılan ziyaretlerle ilgili bilgi veren Milletvekili Demir, "Asarcık ilçemizde başlattığımız imam hatip lisesinin inşaatının sona gelinmesinin ardından, vatandaşların büyük bir ilgisi oldu. Şimdi 75 kişilik hafızlık yatılı Kur'an Kursu yapılması planlanıyor. Bunların teknik konularıyla ilgili kurumları ziyaret ederek, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Modern ve teknolojik alt yapıyla yapılacak olan kursta yetişecek hafızlarımız ilçenin isminin duyurulmasını da sağlayacak. Bu tür kurslar geleceğimiz olan gençlerin eğitilmesi adına gerekli. Asarcık halkı da inşallah bu kursu tamamlayarak, çok faydalı bir iş yapmış olacak. Kursun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

        AK Parti Asarcık İlçe Başkanı Hami Karakaş da, Milletvekili Demir'in ilçeye yapılacak her yatırımla ilgili kendilerine öncülük ettiğini belirterek, "Kur'an Kursu yapımı için de kapısını çaldığımızda bizleri geri çevirmedi. İnşallah çok güzel bir kurs binası yapacağız. Teknik çalışmaların tamamlanmasının ardından Nisan ayı sonunda temel atmanın yapılması düşünülüyor" diye konuştu.

          NAMIK AZGIN
 

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2015, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER