SAMSUN ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN FETÖYE SERT ÇIKIŞ

Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı sayın Yalçın ALTINTAŞ , fetönün yargı sürecini sabote ettiğini ifade ederek mağduriyetlerin varlığına vurgu yaptı.

SAMSUN ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN FETÖYE SERT ÇIKIŞ

Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Yalçın ALTINTAŞ , yapmış olduğu açıklamalarla gündemi değerlendirdi ve özellikle fetö ile mücadele konusunda açıklamalarda bulundu . ALTINTAŞ, fetö ile mücadelede devletin yanında olduğunu vurgulayarak ;
‘’15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL kapsamında FETÖ ile mücadele devam etmektedir . Ülkü Ocakları olarak ilk günden beri duruşumuz aynı ve etkili mücadeleye yöneliktir . Ancak bu süreçte gerek gözlemlediğimiz kadarıyla gerekse çevremizden bize gelen şikayetler doğrultusunda BYLOCK isimli uygulamanın mağduriyetler oluşturduğu karşılaştığımız bir gerçektir . Devletimizin önemli ve çeşitli kademelerinde görev alan yetkililerin zaman zaman dile getirdiği ‘ At izi it izine karıştı ‘ söylemleri artarak devam etmektedir . Gerçekten mağduriyetlerin olduğunun üzülerek farkındayız . ‘’ ifadelerini kullandı .

MOR BEYİN KUMPASI
Son dönemde sıkça gündeme gelen MOR BEYİN isimli yazılımların fetö tarafından millete kurulan bir kumpas olduğunu vurgulayan ALTINTAŞ ,
‘’Özellikle son günlerde , en son ise Salı günü MHP grup toplantısında sayın Devlet Bahçeli’nin konuşmalarıyla gündeme gelen MOR BEYİN KUMPASI ile 13.000 kişinin mağdur olduğu ortaya çıkmış ve yüzlerce tutuklunun tahliyesi gerçekleşmiştir . Fetö’nün kumpası olan MOR BEYİN , gerçek fetöcüleri gizlemek için ortaya sürdüğü sinsi bir projedir. Kamuoyunda hali hazırda birçok mağduriyetin daha hala devam ettiği konuşulmaktadır. Bu süreçte bylock denilen uygulamanın usb ile yüklendiği , telefon sahibinin haberi olmadan asla yüklenemeyeceği , hatta program yüklenirken şifreler girilip konuşmanın başladığı iddaa edilmişti . Ancak en son gündeme gelen MOR BEYİN kumpası ile bylock isimli uygulamanın bu iddaalardan uzak olduğu , kolayca kullanıcıdan habersiz virüs şeklinde yüklenebildiği ortaya çıkmıştır. FETÖ’nün ortalığı karıştırmak ve yargılamaları sulandırmak , sabote etmek için yıllar önce hazırlık yaptığı ve her türlü yöntemi denediği sonucu çıkmaktadır . ‘’ ifadelerinde bulundu .

Açıklamalarına devam eden ALTINTAŞ , Devlet Bahçeli’nin sözlerindende alıntılar yaparak yargı sürecini ve fetöcülük tanımını yorumlayarak , mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

YARGIYA GÜVEN ZEDELENMESİN
Sayın Devlet Bahçeli’nin salı günü gerçekleştirdiği grup toplantısında, garibanla uğraşıldığı , arkası ve hatırlı tanıdığı olmayanların peşine düşüldüğü gerçeği de vurgulanmıştır. Ülkemizin tamamında devam eden fetö davalarının gerçekleştiği benzer mahkemelerde ; şehirden şehire , hakimden hakime dahi farklı kararlar verildiği hukuk açısından üzüntü vericidir. Bir mahkemenin verdiği kararı bir üst mahkeme bozmakta , süreç uzadıkça uzamaktadır .

FETÖCÜLÜK TANIMI
Fetöcülük kime ve neye göre şekil almaktadır ? Bunun bir kalıbı veya herkes için geçerli bir maddesi var mıdır ? Fetöcülük , 17-25 aralıkta mı kriter olmuştur ? 15 Temmuz’da mı terör örgütü sayılmıştır ? Hakimler karar verirken kriter olarak hangi maddeler üzerinden gitmektedir. Aynı iddaalarla mahkemeye çıkarılan bir spor kulübünün başkanı serbest bırakılırken , neden bir öğretmen cezaevinde yatmaktadır?

Sayın ALTINTAŞ , Devletimizin FETÖ ile mücadelesinde sonuna kadar destekçisi olacaklarını vurgularken , bir an önce FETÖ soruşturmalarını neticelendirmesi ve suçsuz olan tutukluların tahliyelerinin , haksızlığa uğramış ve ihraç olmuş memurların tespit edilerek OHAL komisyonunun hızlı kararlarıyla görevine iade edilmesi , mağduriyet yaşayan insanların yaşadıkları sosyal ve psikolojik çöküntüyü sonlandırması gerektiğini belirterek açıklamalarını sonlandırdı.

--

Ülkü Ocakları

Samsun İl Başkanlığı

Basın ve Sosyal Medya Birimi

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER