”Sosyal Devletin Öncüsü” AK Parti

Anayasa’mızın 2. Maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti “Sosyal Bir Hukuk Devleti”dir.

Toplumsal gelişimdeki başarının en önemli göstergelerinden birisi de “vatandaşların yaşam kalitesi”nin yükseltilmesidir. Vatandaşlarımızın refahı ve sosyal korumaları da sosyal politikalarla sağlanmakta ve gelirin yeniden dağılımına imkân vermektedir.

Literatürde Sosyal Politika genel olarak sağlık, sosyal hizmetler, sosyal güvenlik, istihdam ve çalışma hayatı alanlarındaki hizmetlerin etkin, verimli ve adaletli bir şekilde başta dezavantajlı gruplar olmak üzere tüm vatandaşlarımıza ulaşmasını kapsamaktadır.

AK Parti döneminde özellikle işçilere, memurlara, emeklilere, yoksullara, dar gelirlilere, dezavantajlı gruplara, çocuk, kadın ve gençlere ve işsizlere çok ciddi projeler geliştirildi.

Başta sağlık ve sosyal güvenlik hakları olmak üzere bir çok konuda devrim yapıldı.

Geçtiğimiz hafta sonu AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından Genişletilmiş Üç Kademe İl Sosyal Politikalar Başkanları Eğitim ve İstişare Toplantısı yapıldı.

Pandemi koşullarına azami şekilde uyulmak suretiyle sosyal politikaların öncüsü partiye yakışır bir eğitim ve istişare toplantısı yapıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı sayın Jülide Sarıeroğlu’nun sahada görev yapan üç kademe (Ana Kademe, Kadın ve Gençlik Kolları) il başkanlarına verdiği mesajlar çok önemliydi.

Cumhurbaşkanımızın da program kapanışında telekonferansla katılarak hitap etmesi açıkçası salonu çok heyecanlandırdı.

Hem akademisyen ve eğitimciler, hem de Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcıları kendi görev alanlarıyla ilgili bilgilendirme ve eğitim yaptı.

Sosyal Politikalar, AK Parti’nin en çok önem verdiği alanlardan birisi olup, sosyal politikalarının özünde insan merkezli siyaset anlayışı vardır. Bir yandan gelir dağılımını iyileştirirken, diğer yandan bölgeler arası dengesizlikleri azaltmıştır.

AK Parti Sosyal Sosyal Politikalar Başkanlığı; Parti Tüzük ve Programında yer alan ilkeler doğrultusunda, insanlar arasında sevgi, saygı dostluk, dayanışma ve kardeşlik duygularını güçlendirmeye çalışmaktadır.

Bu kapsamda bütün vatandaşlarımızın refah ve mutluluğunu sağlayacak politikalar oluşturmak, sağlık, eğitim, sosyal güvenlik, istihdam, sosyal içerme ve sosyal hizmetler gibi konuları kapsayan sosyal politikalar alanına yönelik çalışmalar yapmak, sosyal amaçlı sivil toplum kuruluşları ile yakın diyalog kurmak, yoksullar, muhtaçlar, kimsesizler, engelliler, kadınlar, gençler, çocuklar, yaşlılar, sokaktakiler vb. özel politika gerektiren gruplar ile vatanımız için canını feda eden şehitlerimiz ve aileleri ile kahraman gazilerimiz ve ailelerine yönelik faaliyetler yapmak, projeler üretmek, bu alanlara ilişkin politikalar geliştirmek amacıyla oluşturulmuştur.

2023 seçimlerinde partilerin sosyal politikalarla ilgili çalışmaları ve vaatleri çok önem kazanacak.

Bu anlamda sağlık, sosyal güvenlik, sosyal yardım ve destekler, dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar ile kadınlara ve gençlere yapılacak çalışmalar seçim sonuçlarında çok etkili olacak.

AK Parti bu şuurla toplumsal refahın yaygınlaştırılması, her insana insan onuruna yakışan asgari bir yaşamın sağlanması için çalışıyor.

Saha hareketli, AK Parti’nin tüm teşkilatları sahada ve büyük bir heyecanla çalışıyor.

Bu heyecan 2023 sonuçlarını etkileyecek ve belirleyecek.

Paylaş

YORUM EKLE