Bafra’da Fındık Hasadı Devam Ediyor

Samsun’un Bafra ilçesinde fındık hasadı yapan üreticileri oda bünyesinde oluşturdukları mühendislerle ziyaret eden Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner çiftçilerin fiyattan memnun olduğunu dile getirdi.

Samsun’un Bafra ilçesinde fındık hasadı yapan üreticileri oda bünyesinde oluşturdukları mühendislerle ziyaret eden Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner çiftçilerin fiyattan memnun olduğunu dile getirdi.

Bafra Dikencik ve Darboğaz Mahallerinde fındık hasadı yapan çiftçileri ziyaret eden Ziraat Odası Başkanı Tosuner, Bu fındık bölgesinde 50 randıman 22 liradan alım yapıldığından dolayı büyük bir rakam oldu. Üreticiler üretmiş olduğu fındığın fiyat yüksekliğinden dolayı bilmediği tüccara mal vermesin. Özel firmaları bu bölgede gördük. İlk önce soracağı kişi o köyü temsil eden muhtarlardır. Tabi bu bölgelerde çiftçinin tek kaynağı fındık ürünü.

Bafra’da 21 mahallede fındık var. Fakat bunlardan 10’unun tek geçim kaynağı fındık. Tabi burada 2B arazileri var. Bu bölgede fındık ekili araziler var. Fakat çiftçiler destek alamıyorlar. Buda çiftçileri yoruyor. Eğer ormanlık alandan çıktıysa ve çiftçi fındık yetiştirdiğini ispat ederse bu arazilerin de çiftçilere kazandırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Üretici Yaşar Altın ise Verim geçen seneye nazaran biraz daha düşük. Vatandaşlar gübrenin pahalılığından da biraz şikayetçi. Darboğaz Mahallesinin yüzde 90’ı fındıktır. Yalnız burada orman arzileri olduğu için vatandaş destek alamıyor. Devlet fiyatları güzel belirledi. Vatandaş fiyatlardan memnun”dedi.

Dikencik Mahallesinde fındık üretimi yapan Şerafettin Şahiner ise “Bu orman arazilerini devletin bize satmasını istiyoruz. Tapu olmadığı için herhangi bir destek alamıyoruz. Başka bir sıkıntımız yok. Fiyatlar güzel. Devletin bu konuda bir çalışmalarının var olduğunu biliyorum. Ama bu çalışmaların biraz daha hızlanmasını istiyoruz” dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2020, 16:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER