banner223

Bafra’da  Tarımsal Uygulama Merkezinde üzüm hasadı başladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde, Doç. Dr. Bülent Köse liderliğinde, 10 dönümlük arazide damla sulama yöntemiyle kurulan üzüm bağında hasat dönemi başladı.

Samsun’un Bafra ilçesinde Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde 10 dekarlık alana kurulan üzümler, hasar sonrası satılarak gelir elde ediliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Bülent Köse “ Bölümümüzün Bafra ‘da bağ arazisinde 10 çeşit ürünümüz var. Üniversitemiz de yine birçok çeşit mevcut. Satışlarımız üniversite döner sermayede gerçekleşiyor. İsteyen herkes aşılı ve aşısız olmak üzere fidan alabilir.

Bu bağda 2017 yılında dikime başladık. Geçen yıl ve bu yıl ilk verimleri almaya başladı. Bağımızda şaraplık ve şıralık olmak üzere toplamda 10 çeşit ürün var.  Çeşitlerden bazıları Trakya İlkeren, Prima, Royal, Cardinal, Michele Palieri gibi çeşitlerimiz mevcut. Burada bölgemizde nasıl yetişeceğini ve de öğrencilerimiz için uygulama ve araştırma yönelik bir bağ oluşturmak istedik. İlk hasada Temmuz’un sonuna doğru başlamıştık. Gayet verimli bir süreç yaşıyoruz. Renklenmeleri ve verimleri de çok yüksek. Bu çalışmalarla bu işi buradaki halkımıza da tanıtmak istiyoruz. Buraya gelerek hem yetiştirmek isteyenlere hem de fidan temini yapmak isteyenlere yardımcı olmak isteriz” ifadelerini kullandı.


 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2020, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER