Tolstoy ile Einstein Sevgi’de Buluştular..

Tolstoy ile Einstein SEVGİ’ de Buluştular..

Dostlarım;

2021’de Büyük İnsanlık için sevgi, sağlık ve iyilik dileklerimizle..

Einstein ile Tolstoy nerede buluşurlar?

SEVGİ’de..

Einstein’ in kızına yazdığı mektuplar açıklandı.

Ne olur, usanmadan okuyalım şu satırları..

Diyor ki, Einstein mektubunda;

“…Bilimin açıklayamadığı son derece kuvvetli bir güç var. Bu güç herkesi kapsıyor ve yönetiyor, evrenin çalışmasını sağlayan her olgunun arkasında bile o var ve henüz bizim tarafımızdan tanımlanamadı. Bu evrensel güç sevgidir; sevgi ışıktır onu alıp verenleri aydınlatan… Sevgi yerçekimidir, çünkü insanların birbirine çekim hissetmelerini sağlıyor.”

“Eğer türümüzün hayatta kalmasını istiyorsak, eğer hayatta bir anlam bulmamız gerekiyorsa, eğer dünyayı ve içinde yaşayan her duyarlı varlığı kurtarmak istiyorsak, sevgi tek ve biricik cevaptır.”

“Sevgi kuvvettir, çünkü bizdeki en iyiyi çoğaltır… Sevgi için yaşarız ve ölürüz. Sevgi Tanrı’dır ve Tanrı sevgidir. Bu güç her şeyi açıklar ve yaşama anlam katar… Sevgi en kuvvetli güçtür, çünkü sınırı yoktur…”

“SEVGİ HAYATIN ÖZÜDÜR.”

Dostlar işte, yukarıdaki bu sözler Einstein’a aittir.

Şimdi gelelim Tolstoy’a..

Tolstoy’un meşhur, “İnsan Ne İle Yaşar” öyküsünün sonunda, “…insanları yaşatan tek şeyin sevgi olduğu, Tanrı’nın sevginin ta kendisi olduğu…” ifade edilmektedir.

Yine Tolstoy’un öykülerinden birinin adı, “Sevgi Neredeyse Tanrı Oradadır” olarak yayımlanmıştır.

Bu büyük bilim ve sanat insanları, Tolstoy(1828-1910), Einstein(1879-1955)on dokuzuncu ve yirminci yüzyılın acılarını görmüşler, sevgi ve güzelliği yaşamın özü saymışlardır.

2021’de artık yenilmeyecek sevgilerle, yepyeni güzelliklere…

YORUM EKLE