YAKAKENT BÜYÜKKIRIK’TA TARIM ARAÇLARI SEMİNERİ

Samsun’un Yakakent İlçesinde Tarım Araçları Sürücülerine Yönelik, Tarım Araçları ve Tarım Aletleri Güvenli kullanım hakkında bilgilendirme Eğitim Semineri verildi.

YAKAKENT BÜYÜKKIRIK’TA TARIM ARAÇLARI SEMİNERİ

Samsun’un Yakakent İlçesinde Tarım Araçları Sürücülerine Yönelik, Tarım Araçları ve Tarım Aletleri Güvenli kullanım hakkında bilgilendirme Eğitim Semineri verildi.

Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi” ile başta traktörler olmak üzere karayolunu en çok kullanan tarım araçlarının kullanıcılarının trafik kuralları hakkında bilgilendirilmesi, güvenli sürüş tekniklerinin benimsetilmesi, doğru kullanımla tarımsal işlerin güvenli yapılmasının sağlanması, bu araçları kullananların aracı daha iyi tanıması ve sosyal yaşamına dâhil etmesinin sağlanması hedefleniyor.

2021- 2023 Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında, Jandarma tarafından, Yakakent Büyükkırık Mahallesinde tarım aracı kullanan sürücülerine Tarım Araçları ve Tarım Aletleri Güvenli Kullanım Eğitim Semineri verildi.

İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanlığı görevlileri tarafından tarım araçlarının karayollarında güvenli kullanımı için yapılması gerekenler ve tarım araçlarının karıştığı trafik kazaları hakkında bilgiler verirken, İlçemizde traktör kullanıcıları ile tarım işleri ile uğraşan, Tarım Araçları ve Tarım Aletleri kullanan vatandaşlara tarım makineleri ve traktör kazaları hakkında bilgilerde aktarıldı.

Seminerde traktör kazaları Tarımsal faaliyetler sırasında kullanılan tarım makineleri, bu sektörde yaşanan kazaların ana sebeplerinden biridir. Tarımsal kazalar ve sonucunda ortaya çıkan yaralanmalar sadece bu makineler ile çalışılırken değil, aynı zamanda makinelerin tamir, bakım, ayarlama, temizleme, tıkanıklıkları giderme gibi işlem basamaklarında da ortaya çıkmaktadır.

 Yapılan bu araştırmanın amacı, tarım makinesi kullanıcılarının tarım makineleri kullanımına ilişkin risk algılarını belirlemektir. Bu değerlendirmeler ışığında, tarımda yaşanan kazaları azaltmaya yönelik öneriler alınması gerektiğini aktardı. Jandarma tarafından, Yakakent Büyükkırık Mahallesinde Traktör ve tarım aletlerinin güvenli kullanımı, Reflektör kullanmanın önemi ve gerekliliği, Rops Demiri kullanımının önemi, Traktörlerde tepe lambası ve aydınlatma donanımının kullanılması, Emniyet kemerinin önemi, Araçlarda bulundurulması zorunlu gereçler ve kullanılması, Genel pratik trafik kuralları konularında trafik güvenliği eğitimi bilgilendirme verildi.

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER