Yakakentli Balıkçılardan Ataya Saygı

Yakakent’te 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla balıkçılar tarafından tekneleri ile birlikte sahile yanaşarak istiklal marşı okudular.

Yakakentli Balıkçılardan Ataya Saygı


Yakakent’te 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla balıkçılar tarafından tekneleri ile birlikte sahile yanaşarak istiklal marşı okudular. Yakakent’li balıkçılar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bundan 101 yıl önce olduğu gibi bugün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının yıl dönümünde Yakakent’li balıkçı tekneleri Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyle donatarak sahil kenarına yaklaşan teknelerden korna sesleri eşliğinde istiklal marşı okudular. Corona virüs önlemleri kapsamında, bazı illerdeki sokağa çıkma yasağında gerçekleşen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıl dönümünde saat 19.19’da tüm Türkiye’de olduğu gibi Yakakent’li balıkçılar da İstiklal Marşı okundu.

Sokağa çıkamayan vatandaşlar belediye hoparlöründen okunan İstiklal Marşı’na balkonlardan eşlik etti. Stadyumlar ışıklandırıldı, okulların ses sistemlerinden yayın yapıldı. İstiklal Marşı’nın ardından alkış tutuldu, marşlar söylendi.

 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER