1 Yaşından Önceki Enfeksiyonlar Lösemiyi Önlüyor

İngiltere’ nin seçkin bilim adamlarından Mel Greaves çocukluk çağında en sık rastlanan kanser olan löseminin (ALL=akut lenfoblastik lösemi) sebebinin çocukların hayatlarının ilk senesinde yeteri kadar mikroplarla karşılaşmaması olduğunu açıkladı.Kraliyet Madalyası sahibi de olan ve Institute of Cancer Research’ da çalışan Greaves meslekdaşları 

Greaves makalesinde, bu kan kanseri türünün özellikle gelişmiş zengin ülkelerde görüldüğü için iyonizan radyasyon, elektromanyetik alanlar, trafo ve yüksek voltajlı elektrik hatları ve çeşitli kimyasallarla ilişkilendirildiğini ama bunun doğru olmadığını açıklıyor.

Greaves’ göre ALL’ nin üç dönemi var:

BİR: Bugün için değiştirilmesi mümkün olmayan ve anne rahminde ortaya çıkan genetik mutasyon (Her 20 çocuktan birinde görülüyor).

İKİ: Hayatın ilk senesinde bağışıklık sisteminin doğru çalışması için şart olan mikroplarla karşılaşmama (Bir yaşına kadar çocukluk çağı enfeksiyonu geçiren çocuklarda lösemi riski de ortadan kalkıyor).

ÜÇ: Hayatının ilk senesinde yeterli mikrop almadığı için bağışıklığı gelişmeyen çocuklarda nezle veya grip gibi bir enfeksiyon ALL’ yi başlatabiliyor.

Benzer bir durum tip 1 diyabet, Hodgkin lenfoması, multipl skleroz ve alerjik hastalıklar için de geçerli.

Bu hastalıkların ortaya çıkmasının arkasında da bebeklerin hayatlarının ilk senesinde yeteri kadar enfeksiyon geçirmemeleri yatıyor.

Gelelim neticeye

Biz insanlar milyonlarca seneden beri mikroplarla beraber yaşıyoruz. Derimizde, ağzımızda, bağırsaklarımızda vücut hücrelerimizin 10 misli fazla mikrop var ve iyi ki bunlar var. Sağlıklı bir hayat sürmemiz bu mikroplarla dostça bir arada yaşamamıza bağlı.

Pasaklı bir adam” olarak hijyen teorisini savunuyorum.

Tıbbın, hayatın tabii akışına olur olmaz sebeplerle ve tamamen ticari maksatla müdahalesini son derecede sakıncalı buluyorum.

Tıptan uzak, sağlıklı hayat!

YORUM EKLE