Samsun'da Çiftçiye Büyük Destek: Vezirköprü'de 844 Üreticiye Tohum ve Gübre

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde selden etkilenen çiftçiler dahil 844 üreticiye buğday, kanola tohumu ve gübre desteği sağlandı. Detaylar haberimizde.

VEZİRKÖPRÜ HABER - 12-10-2026 10:45

Samsun’da Tarıma Dev Destek: Vezirköprü'de 844 Üreticiye Tohum ve Gübre Dağıtıldı!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde tarımsal üretimi artırmak ve sel felaketinden etkilenen çiftçilere can suyu olmak amacıyla 844 üreticiye buğday, kanola tohumu ve gübre desteği sağlandı.

Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında Vezirköprü Tarım Kredi Kooperatifi bahçesinde tören düzenlendi.

21 Bin Dekar Alanda Üretim Hedefleniyor

Törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, dağıtılan tohumların tarımsal üretime büyük katkı sağlayacağını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Dağıtımını gerçekleştirdiğimiz tohumlarla yaklaşık 21 bin dekar alanda buğday ve kanola üretimi yapılmasını hedefliyoruz. Bu projeyle aynı zamanda temmuz ayında yaşanan sel felaketinden olumsuz etkilenen çiftçilerimizin yaralarını sarmayı ve üretimde sürekliliği sağlamayı amaçlıyoruz."

Çiftçinin Gübre Talebi Yanıtsız Kalmadı

Tarım Kredi Kooperatifi Samsun Bölge Müdürü Bekir Parlak, üreticilerin taleplerine kulak verdiklerini belirterek, önceki dağıtımlarda iletilen gübre talebini bu programda karşılayarak tohumun yanında gübre desteği de sağladıklarını ifade etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş ise Samsun'un verimli ovaları, güçlü üretici birlikleri ve emektar çiftçileriyle Türkiye tarımının en önemli lokomotiflerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Törene Yoğun Katılım

Konuşmaların ardından 844 üreticiye buğday, kanola tohumları ve gübreleri teslim edildi.

Düzenlenen destek programına; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Vezirköprü Kaymakamı Bayram Yıldız, Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül, protokol üyeleri ve çok sayıda üretici katıldı. SAMSUN (AA)

Günün Diğer Haberleri