Bafra Anadolu Lisesi Öğrencileri Başarı Peşinde

Bafra Anadolu Lisesi öğrencileri İngilizce Öğretmenleri Suzan GEÇİLİ rehberliğinde 12 farklı ülkeden okulların içinde bulunduğu N.E.W.S isimli uluslararası eTwinning projesine katıldı.

Bafra Anadolu Lisesi Öğrencileri Başarı Peşinde

Bafra Anadolu Lisesi öğrencileri İngilizce Öğretmenleri Suzan GEÇİLİ rehberliğinde 12 farklı ülkeden okulların içinde bulunduğu N.E.W.S isimli uluslararası eTwinning projesine katıldı.

Yıl boyunca proje kapsamında öğrenciler ülkelerinin gelenekleri, kültürleri, tarihi ve turistik yerleri ve daha birçok konu hakkında İngilizce gazete makaleleri yazdı. Ayrıca sık sık yapılan çevrimiçi toplantılarla öğrencilere diğer ülkelerdeki ortaklarını tanıma ve İngilizce dil becerilerini geliştirme fırsatları sunuldu. Projeye katılan tüm öğrenciler, karışık gruplar halinde eşleştirilerek birbirlerinin yazdıkları gazete makalelerini kendi ana dillerinde tercüme ettiler. Aşağıda Bafra Anadolu Lisesi öğrencilerinin Türkçe’ye çevirdiği İspanyol Öğretmen Noemi Damau ve öğrencilerinin yazdığı “Sant Jordi Şenliği” isimli makalesi yer almaktadır:

Sant Jordi Şenliği


23 Nisan Katalonya’daki en önemli günlerden biridir çünkü Sant Jordi Gününü kutladık.

Efsaneye göre, Montblanc köyünde korkunç bir ejderha vardı. Ejderha her zaman açtı. Bu yüzden insanlar köye saldırmasını önlemek için ona her gün bir hayvan verdiler. Ama bir gün ejderha son hayvanı yedi. Kral köyün tüm insanlarıyla bir piyango yapmayı, bir kişiyi seçip onu ejderhaya vermeyi düşündü. Prensesin adı birinci çıktı ve ejderha prensesi yemek üzereyken şövalye Sant Jordi ortaya çıktı. Ejderhayı öldürdü ve onun kanından bir gül açtı ve şövalye o gülü prensese verdi.
Bugünlerde Katalonya’da 23 Nisan Sant Jordi gününü güller ve kitaplarla kutluyoruz. Normalde kadınlar erkeklere kitap, erkekler kadınlara gül verir. Okulda Sant Jordi’yle ilgili şiir ve hikayelerden oluşan bir yarışmayla kutlarız. Yarışmayı kazanırsanız jüri üyeleri size bir kitap ve gül verir. Ayrıca, öğrenciler sahneyi süslemek için el yapımı güller yaparlar ve Katalonya bayrağı ile pankartlar asarlar.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2021, 15:02

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
YORUMLAR
bir veli
bir veli - 3 yıl Önce

tebrik ediyorum

SIRADAKİ HABER