banner221

Anadolu Lisesinin Projesi İlgi Görüyor

Bafra Anadolu Lisesinin ‘Dünden bugüne Bafra’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, TÜBİTAK Tarih Projesi’ni duyan Bafralılar, projeye ilgi gösteriyor.

Anadolu Lisesinin Projesi İlgi Görüyor

BAFRA ANADOLU LİSESİNDEN ‘DÜNDEN BUGÜNE BAFRA'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI, TÜBİTAK TARİH PROJESİ'

     Bafra Anadolu Lisesi okul müdürü Yıldıray Baş, okulun proje koordinatör öğretmeni Osman Zeki Öğreten, proje hazırlayan öğrenciler Nurseli Aydın, Kübra Aykaç, projeyi tanıtmak amacıyla, Bafra Kaymakamı Ali Katırcı'yı makamında ziyaret etti.   

     BAFRA Anadolu Lisesi Cumhurbaşkanı Bafra'ya Davet Ediyor

     Bafra Anadolu Lisesi okul müdürü Yıldıray Baş, okulun proje koordinatör öğretmeni Osman Zeki Öğreten, proje hazırlayan öğrenciler Nurseli Aydın, Kübra Aykaç, ‘Dünden bugüne Bafra'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, TÜBİTAK tarih projesi' çerçevesinde Türkiye Cumhurbaşkanını Bafra'ya davet ediyor. CUMHURİYET BAYRAMINI CUMHURBAŞKANIYLA BİRLİKTE KUTLAMAK İSTİYORLAR

      Bafra Anadolu LisesininDünden bugüne Bafra'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, TÜBİTAK Tarih Projesi'nin koordinatör öğretmeni Osman Zeki Öğreten,"Bafra Gazipaşa Mahallesinde yıllardır, ‘Cumhuriyet Bayramı' aralıksız olarak kutlanıyor. Biz, Bafra Gazipaşa Mahallesinde organize edilen Cumhuriyet Bayramı etkinliğini öğrencilerimle inceledik. Bafra Gazipaşa Mahallesinin cumhuriyet bayramı etkinliğini inceledikten sonra biz bu tarihsel akışı projelendirdik. Projelendirdikten sonra düşünce hâsıl oldu. Bu projeyi, Bafra çapında, Bafra ölçeğinde, Türkiye ölçeğine taşıyabilir miyiz,  yani halkın Cumhurun bayramını, Cumhurbaşkanıyla birlikte kutlayabilir miyiz acaba diye düşündük. Bize, mantıklı geldi ve hazırladığımız projemizi TÜBİTAK'a sunduk. Bu projede, Bafra'daki bu Cumhuriyet Bayramı etkinliği, Türkiye çapında herkes mahalli olarak kutlayabilecek. Stat formatından daha çok halk meydanlarında böyle eğlenceler içerisinde, halkın birlikte katılabileceği hatta Bafra örneklerinde, cumhurbaşkanımızı eşleriyle birlikte, Bafra'mıza davet ederek, beraber kutlamayı projelendirdik. Bizim için orijinal olan projemizi, TÜBİTAK'da orijinal görerek bizi Samsun'a çağırdılar "dedi.

        Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı ise, "Evet, güzel bir düşünce ve proje inşallah gerçekleşir. Tabi burada önemli olan şey, cumhuriyetin halkla beraber kutlanmasıdır. Daha önce yapılan şeylerin tekrar canlandırılmasıdır. Daha önce yapılmış olan cumhuriyet bayramı etkinlerin kutlanarak, oradaki fikirlerin tekrar hayata geçirilmesidir. Tabi önce bunu kendimizin bir bayramda denememiz lazım. Yani cumhurbaşkanımızı davet ederken, Bafra'da, özellikle cumhuriyet için Samsun önemli bir şehirdir. Önce böyle bir çalışma yapılırken, önce provasını ve denemesini yapmak lazım. Önce biz hedefimizi 2013 için tekrar bunu canlı kutlanması, bir prova şeklinde hazırlanması ve projemizde de bunu görüp, gerekirse de, 2014 programına TÜBİTAK'ın desteği ile bilim desteğiyle, bütün çalışmalarla önce yazışmaları çok önceden yazışmak gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın böyle bir programa en az bir yıl önceden programa girmesi gerekiyor. Yoksa hemen pat çapı gittik davet ettik, geldi mümkün olmaz. Yani gerçekçi ve realist olmak lazım. Onun için siz projenizin stardını verin ve çalışmalarınıza başlayın" diye konuştu.                                        

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER