BAFRA’DA ORGANİK YERLİ FASULYE PAZARDA İLGİ GÖRÜYOR

Bafra Belediyesi Modern Büyük Pazaryerinde satışa sunulan organik yerli fasulye vatandaşlardan ilgi görüyor.

BAFRA’DA ORGANİK YERLİ FASULYE PAZARDA İLGİ GÖRÜYOR

     Bafra Belediyesi Modern Pazaryerinde 35 senedir sebze satıcılığı yapan Ahmet Çalışkan, organik fasulyenin tüketiciler tarafından ilgi gördüğünü söyledi.

    Bafra ovasında, hava sıcaklığının fazla olmaması fasulyeye ayrı bir lezzet verirken, kılçıksız ve dış yüzeyinin parlak olması nedeniyle tercih edildiği belirtildi. 

    Yerli fasulyenin kilosu 2 TL’den satıldığını belirten Ahmet Çalışkan, “Yerli fasulyemiz tamamen organik fasulyedir. Hiçbir kimyasal gübre ve ilaç kullanmadan sadece hayvan gübresi ile yetiştirdik. Bu yetiştirdiğimiz yerli fasulyelerimizi şimdi tüketiciye pazaryerine getirerek satıyoruz. Vatandaşlarda bu ürünlere çok ilgi gösteriyor” dedi. 

    Bafra’da, Pazar tezgâhlarında en fazla fiyat artışı görülen taze fasulye olduğunu belirten Çalışkan, “Boncuk fasulyenin lezzet olarak mantar ve etin yanında hemen hemen eş değerde. Yenmesi aynı pişmiş kültür mantarından daha lezzetli, yumuşak ve kaliteli. Bafra fasulyesinin yüzde 80'i kesinlikle organik. Ürünümüz, sağlık ve hijyen yönünden yüzde 90 garantili" diye konuştu.

           NAMIK AZGIN

 

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2015, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER