BAFRALI ÇİFTÇİLER, TARIM SİGORTASI KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

TARSİM Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu,"Ürünler meteorolojik riskler altında. Tüm üreticilerimize tarımsal sigortayı tavsiye ediyorum" dedi.

BAFRALI ÇİFTÇİLER, TARIM SİGORTASI KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Bafra ilçesinde çiftçiler, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) konusunda bilgilendirildi.

      Bafra Ziraat Odası Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Samsun il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal veriler Şube Müdürü Erol Baş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl ve çiftçiler katıldı.

                        "ÜRÜNLER METEOROLOJİK RİSKLER ALTINDA"

      Tarım sigortaları hakkında bilgi veren TARSİM Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, "İklimler değişti, dolayısıyla tarımsal üretim için bu durum tehlike demektir. 2014 yılında tarımsal ürünlerimizde önemli kayıplar olabilir. Ürünler, meteorolojik riskler altında. Bu nedenle tüm üreticilerin muhtemel ürün kayıplarına karşı, devlet destekli tarım sigortası ile ürünlerini sigortalattırması kendi menfaatine olacaktır. Tüm ürünlerin yarısı devlet tarafından karşılanıyor. Meyvelerdeki don teminatı priminin 3'te 2'sini devlet karşılamaktadır. Tüm üreticilerimize tarımsal sigortayı tavsiye ediyorum" dedi.

       TARSİM Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu,"Tarım sigortalarını gerçekleştirmek amacıyla, üreticiler tarafından ödenmesi gereken sigorta biriminin bir kısmı devlet tarafından karşılanır. Sadece çiftçi kayıt sistemine kayıtlı ve poliçe yaptıran üreticilere prim desteği sağlanır" diye konuştu.

                                                                         NAMIK AZGIN   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER