banner221

Eylem Yapan Öğrenciler, Yardım İstedi

Bafra Galip Öztürk Anadolu Lisesi okul bahçesinde toplanan öğrenciler spor sahasına yapılması düşünülen okul inşaatını protesto etti.

Eylem Yapan Öğrenciler, Yardım İstedi

Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında 3 bin 600 metrekare alanı projelendirerek yürüyüş parkuru, atletizm sahası ve mini futbol sahası olmak üzere spor alanı haline getirilen okul bahçesine okul yapılması için çalışmalar olduğunu söyleyen öğrenciler, "Betonda spor yapmak istemiyoruz", "Suat Abi, okulumuza sahip çık, spor hakkımız engellenemez, Spor alanımızın elimizden alınmasını istemiyoruz" sloganları atarak basın açıklamasında bulunuldular.

                            "BETONDA SPOR İSTEMİYORUZ"

          Bafra Galip Öztürk Anadolu Lisesi okulu 11 sınıf Öğrencisi Bahri Can Yılmaz yaptığı basın açıklamasında, "Bizler spor alanımızı istiyoruz. Yağmur yağdığı zaman sınıfta beden eğitimi dersi yapmak istemiyoruz. Beton sahada voleybol oynuyoruz, basketbol oynuyoruz. Beton sahada spor yapmak istemiyoruz. Yeni yapılmış olan okulumuza kapalı spor salonu yapılacağını ümit ederken, spor alanımızdan da oluyoruz. Okul inşaatı bizim okulumuzun bahçesine değil, daha uygun bir yere yapılması. Bu durum pirince giderken evdeki bulgurdan olma durumunu andırıyor. 2020 Olimpiyatları'na talip olan bir ülke olarak hem kapalı spor salonu istiyoruz hem de spor alanımızı istiyoruz" dedi.

           Bafra Galip Öztürk Anadolu Lisesi okulu 10 sınıf öğrencisi Yusuf Şimşek ise, "Biz bu spor alanını ilk duyduğumuzdan beri gerçekten heyecanla bekliyorduk. Birkaç gün önce aldığımız bir haber üzerine spor yapma alanımız engellenecekmiş. Bu bizi hayli üzdü. Spor yapamadıktan sonra 2020 Olimpiyatları'na katılmanın ne önemi var. Bu konuda Suat Abi'den(Gençlik ve Spor Bakanı) yardım istiyoruz. Biz beton sahada spor yapmak istemiyoruz. Birçok arkadaşımız sakatlandı. Sakatlanmalar bitsin diyorum" diye konuştu.

          Bafra Galip Öztürk Anadolu Lisesi okulu öğrencilerinden Onur Niyazoğlu ise, "Spor alanımızın elimizden alınmasını istemiyoruz. Bu yüzden de Sayın Bakanımız Suat Kılıç'ın bize yardımcı olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

            Öğrenciler basın açıklamasının ardından sınıflarına döndü.

NAMIK AZGIN

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER