Foto Maraton Heyecanı

Bafra Belediyesi, Bafra Genç İşadamları Derneği, Bafra Kent Konseyi ve Bafra için Hepimiz Sivil İnisiyatifi tarafından düzenlenen ‘Foto Maraton’ 19-20-21 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Foto Maraton Heyecanı

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 19-20-21 Nisan 2013 tarihleri arasında yapılacak olan 'Foto Maratonu' hakkında basın açıklaması yaptı.

      Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,"Bafra'mızda, Genç işadamları Derneği ve aynı zamanda Bafra için hepimiz, Bafra Kent Konseyi, Bafra Belediyesi yardımlaşarak, organize etmiş olduğu Bafra ve çevremizin tanıtımıyla ilgilidir. Bafra'da güzelliklerin ortaya çıkması adına bir foto maraton düzenlendi. İnşallah Cuma günü saat 09.00'da, katılımlar başlayacak. Öğlenden sonra da çeşitli detaylar hakkında çalışmalar devam edecek.19 Nisan Cuma,20 Nisan Cumartesi,21 Nisan Pazar günü yapılacak olan 3 günlük çalışma sonunda ödül töreni ile bu çalışma tamamlanacak. Bu organizasyonda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz anda Bafra'da birçok faaliyetlerin yapılacağına gönülden inanıyorum. Önemli olan Bafra'da dayanışma içerisinde olmamız, böyle etkinliklerle proje üreterek, Bafra'yı gündeme getiriyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

       Bafra İçin Hepimiz' Sivil İnisiyatif sözcüsü Hakan Karaali ise, "Öncelikle bu organizasyonda katkı sağlayan Bafra Belediye Başkanımız Zihni Şahin'e çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyondaki temel amacımız, Bafra ilçemizi tanıtmak, Bafra'nın birçok keşfedilmiş ve keşfedilmeyen birçok güzelliği var. Bu güzellikleri profesyonel fotoğrafçılara sunacağız. Onlarda kendi objektiflerinden Bafra'yı resimleyecekler, bu bir yarışma olacak" diye konuştu.    

              BAFRA BELEDİYESİ FOTO MARATON DÜZENLİYOR

       Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, " Kızılırmak ve Kuş Cenneti ile Dünyanın sayılı değerlerinden biri haline gelen Deltası ile  Tarihi dokusu ve sosyal yapısıyla farklılık gösteren Karadeniz'in nadide İlçesi olan şirin Bafra'yı sanatsal yöntemlerle tanıtmak, fotoğraf sanatını Bafra halkına sevdirmek, fotoğraf bilinci oluşturmak ve bu alana yöneltmek, bu etkinlik aracılığıyla da Bafra belediyesine kaliteli ve zengin fotoğraf arşivi oluşturmak, Fotoğraf sanatının gelişmesine Bafralılarında katkısını sağlamak" şeklinde konuştu.

           KATILIM KOŞULLARI:

1-Etkinlik 19/20/21 Nisan 2013 tarihleri arasında 3 gün sürecektir.2-Foto maraton, Bafra Belediyesi yönetim kadroları, Organizasyon komitesi üyeleri, jüri üyeleri ile birinci derece yakınları dışında amatör, profesyonel tüm fotoğrafçılara açıktır.

3-Foto maratona teslim edilecek fotoğrafların etkinlik süresi içinde ve Bafra İlçe sınırlarında çekilmiş olması gerekmektedir.4-Katılımcılar başvuru sırasına göre kabul edilecektir. Katılımcılara kayıt sırasında verilen numara rumuz olarak kullanılacaktır. Yarışmaya 1 den fazla fotoğraf verilmesi durumunda kayıt numarası ile birlikte sıra numarası kullanılacaktır.(055-1, 055-2gibi)5-Foto maraton için çekimler dijital makinelerle yapılacak, yarışma sayısal alanda düzenlenecektir. Çalışmalar Organizasyon Komitesi'ne sayısal ortamda teslim edilecektir. Gerektiğinde çalışmaların orijinali istenecektir.6-Çekimler orijinal boyutunda, sergi için büyük boy baskıya uygun yüksek çözünürlükte ve en yüksek sıkıştırma kalitesinde ve JPEG formatında olmalıdır.7-Fotoğraflar renkli veya siyah/beyaz olabilir. Değerlendirmede kategori ayrımı yapılmayacaktır. Çalışmalar paspartusuz, kenar boşluksuz ve çerçevesiz olmalıdır.8-Fotoğraflar belge niteliği taşıyacağı için, fotoğrafların aslı değiştirilmeden uygun düzenlemeler ve müdahaleler (renk, kontrast, keskinlik, temizlik gibi) yapılabilir. Belge niteliğini bozacak şekilde ekleme çıkartma yapılmamalıdır. Fotoğrafın özelliği bozulmadan çeşitli filtre uygulamaları yapılabilir.

9-Her katılımcı en çok 5 fotoğraf ile foto maratona katılabilir.10-Ödül alan fotoğrafların kullanım hakkı Bafra Belediyesi'ne ait olacaktır. Ödül alan eserlere ayrıca telif ödenmeyecektir. Bu eserlerin kullanım hakkı eser sahibi ve Bafra Belediyesi'ne ait olacaktır. Bafra Belediyesi fotoğrafçı adı belirterek çalışmaları; afis, broşür, katalog gibi basılı yayımlarında, dijital ortamlarda tanıtım amaçlı kullanabilecektir. Eser sahipleri bu durumda ilave bir hak iddia edemez.11-Foto maratona teslim edilen çalışmaların her türlü sorumluluğu katılımcıya aittir. Doğabilecek hukuki anlaşmazlıklar ve cezai yaptırımlarda Bafra Belediyesi ve Organizasyon Komitesi'ne hiçbir sorumluluk yüklenemez.12-TFSF yarışma ilkeleri gereğince haklarında kısıtlılık kararı devam edenler bu yarışmaya katılamazlar.

13-Ödül alan eserler TFSF yayını olan Almanak 2013 da yer alacaktır.

14.Foto maraton TFSF(Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) tarafından 2013/2 nolu onayla desteklenmektedir. Etkinlik süresince TFSF temsilcisi hazır bulunacaktır.

15.Foto maratona kayıt yaptıran her katılımcı bu şartları kabul etmiş sayılır.

                                            KONAKLAMA:

         Konaklama yapılabilecek yerlerin adres ve iletişim bilgileri Bafra Belediyesi web sitesinden(//www.bafra.bel.tr) duyurulacaktır.Katılımcılar konaklama için rezervasyonları kendileri yapacaklardır.Katılımcılar için ücretsiz çadır alanı sağlanacak, gerekli tedbirler ve güvenlik önlemleri Bafra Belediyesi tarafından alınacaktır.

                                 FOTOMARATON PROGRAMI:

19 Nisan Cuma

09:00 Bafra Öğretmen evine kurulacak olan kayıt bürosunda kayıt işlemleri başlayacak 20 Nisan cumartesi saat 15:00 kadar devam edecektir.

10:00 da Bafra merkez

13:00Kızılırmak nehir boyu gezisi. (Boğazkaya Köyü, Balık çiftlikleri, Kız oğlan Kayası, Yeni Köy, Akalan Köyü, Gün Batımında Fener Köyü),

13:00da Sürmeli köyü veKızılırmak Deltasına gidilecek deltada çekim yapılacak (Deltada neler var; Kuş Türleri, Hasırcılar, Su basan ormanları, Manda sürüleri, Balıkçılar )

20:00Bafra Belediyesi tarafından Akşam Yemeği – Buhara Restoran,

21:00 Slayt Gösterisi

20 Nisan Cumartesi

06:30 Öğretmen evinden Deltaya hareket (talep olursa ),

09:00 Kızılırmak nehir boyu gezisi. (Boğazkaya Köyü, Balık çiftlikleri, Kız oğlan Kayası, Yeni Köy, Akalan Köyü, Gün Batımında Fener Köyü),

09:00 da Sürmeli köyü ve Kızılırmak Deltasına gidilecek deltada çekim yapılacak (Deltada neler var; Kuş Türleri, Hasırcılar, Su basan ormanları, Manda sürüleri, Balıkçılar )

20;00 Bafra Belediyesi tarafından Akşam Yemeği-Öğretmen evi

21:00 Fotoğraf üzerine söyleşi, söyleşi sonrası slayt gösterisi,

24:00 Fotoğraf teslim son.

21 Nisan Pazar

09;00 - 14;00 Seçici kurul toplantısı, fotoğraf seçimi,

14;00 Sonuçların açıklanması ve ödül töreni Kızılırmak Deltası,

15;30 Etkinlik sonu.

                            KATALOG:

CD Katalog Foto maratonda Ödül alan ve çalışmaları sergilenen katılımcılara posta ile gönderilecektir. 

                         KATILIM ÜCRETİ:

Katılımcılardan kayıt sırasında 10 TL katılım ücreti alınacaktır.

                          ÖDÜLLER:

Birinci: 2.000 TL

İkinci: 1.000 TL

Üçüncü: 500 TL

2 Adet Mansiyon: 250 TL

50 Adet Sergileme: 100 TL

                       DÜZENLEME KURULU:

Hakan KARAALİ

Ali Kemal AYAN

Hüseyin TURGUT

Kamil DİKMEN

Ömer SÖNMEZ

                   YARIŞMA SEKRETERYASI:

Hakan KARAALİ

Tel: 0 532 5065648

E-posta: [email protected]

                    SEÇİCİ KURUL:

TANJU AKLEMAN - Akademisyen Fotoğrafçı

ALİ RIZA AKALIN - Fotoğrafçı

MEHMET ALTUĞ - Tıp Doktoru, Fotoğrafçı

TAHİR ÖZGÜR - Fotoğrafçı

HÜSEYİN TURGUT - Fotoğrafçı

Seçici kurul en az 3 kişi ile toplanır.

                  FEDERASYON TEMSİLCİSİ:

BURAK ŞENBAK

Yarışmamız TFSF 2013/2 onaylanmıştır.

Yarışma süresince TFSF temsilcisi bulunacaktır.

               KATKI SAĞLAYANLAR:

BAFRA GENÇ İŞ ADAMLARI DERNEĞİ

BAFRA KENT KONSEYİ

BAFRA İÇİN HEPİMİZ

NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER