banner223

Hedef 500 Kan Bağışı

BEŞİR Sosyal Yardımlaşma Derneği’nce Türkiye genelinde düzenlenen kan bağışı kampanyası Bafra ilçesinde de, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Hedef 500 Kan Bağışı

    BEŞİR DERNEĞİ KAN BAĞIŞINDA BAFRA'DA REKOR KIRMAK İSTİYOR.

     Bafra Belediyesi önünde bulunan Kan Bağış Tırında gerçekleştirilen kampanyada Beşir Sosyal Yardımlaşma Derneği Bafra Şube temsilcisi Serhat Mürtezaoğlu ve üyeleri, kampanya çerçevesinde Kızılay'a kan bağışında bulundular.

     Konu hakkında bir açıklama yapan BEŞİR Sosyal Yardımlaşma Derneği Bafra Şube Başkanı Serhat Mürtezaoğlu, ''Merkezi İstanbul'da bulunan derneğimiz ile Kızılay arasında 2013 yılı kan bağış kampanyası ‘'Bir Damla Bin Umut" sloganıyla bir kampanya başlatıldı" dedi.

                          " Hedef 500 Kan Bağışı"

     BEŞİR Sosyal Yardımlaşma Derneği Bafra Şubesi Temsilcisi Serhat Mürtezaoğlu,

"2 Mart 2013 itibarıyla yurt genelinde 237 ayrı noktada en yaygın kan bağışı kampanyasını yürütecek olan Beşir Derneği, 2013 yılında 25 bin ünite kan bağışı hedefiyle çalışmalarına devam etmektedir. Bu kapsamda Bafra ekibimizde de 5-6-7 Nisan tarihleri arasında 400 ile 500 kan bağışı hedeflenmektedir. Kan bağışı mini törenimize katılan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç, Sivil Toplum Örgütü Temsilcilerine, Kan bağışında bulunan halkımıza ve Beşir Derneği üyelerine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz‘'dedi.

       Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç ise,''Kan vermenin sıhhatimize büyük bir fayda yarar sağladığını hepimiz biliyoruz. Kan vermenin bugün artık kalp krizlerini önlediğini, kolesterolü önlediğini hepimiz biliyoruz. 3 ayda bir hele hele dört ayda bir kan vermenin sağlığımızda daha sıhhatli olduğumuzu kan veren vatandaşlarımız biliyor. Dolayısıyla kan verme alışkanlığı oluşuyor ve artık kan gönüllü kan bağışçımız oluyor. Kan vermenin büyük bir hayati değer olduğunu biliyorsunuz. Kan vermek insanlık görevidir. Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Bizler düzenli olarak kan bağışında bulunursak, ihtiyaç esnasında kan bulunmuş olacak. Böylelikle hiç bir hasta kan temini açısından bir sorun yaşamayacak" diye konuştu.

        Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise,''İlk başta kan bağışı kampanyasına destek veren Beşir Derneğini, değerli yöneticilerini, üyelerini ve Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç'i, Kan bağışı alımında görev yapan tüm sağlık görevlilerini, Sivil Toplum Örgütü Temsilcilerini duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum. Kan bağışının önemini kana ihtiyacı olan aileden veya kişiden daha iyi hiç kimse anlayamaz. Kan bağışı hayat kurtarır. Düzenli olarak kan bağışlamak, kan merkezlerine kan vermek acil kana ihtiyaç duyulduğunda çok yardımcı olmaktadır. Bizde bu bilinç içerisinde kampanyaya destek olduk. Herkesi bu tür kampanyalara katılmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.  

        Konuşmalardan sonra Beşir Sosyal Yardımlaşma Derneği Bafra Şube Temsilcisi Serhat Mürtezaoğlu tarafından Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'e kitap armağan edildi.

        3 gün sürecek olan kampanyada Türk Kızılayı Orta Karadeniz Kan Merkezi Müdürlüğü Samsun Kan Bağış Merkezinden Dr. Nurettin Erol Uyar ve ekibi görev alıyor. 

NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER