banner221

HIDIRELLEZ BAFRA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

Bafra Belediyesi’nin düzenlediği 8. Hıdırellez Şenliği bu yıl muhalefeti nedeniyle, Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezinde düzenlendi.

HIDIRELLEZ BAFRA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

     Bafra'da, Geleneksel olan Hıdırellez kutlamaları halkın büyük katılımıyla, coşkuyla kutlandı. 

     Bafra Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencileri yarışmalara renk kattı. Bafra İlçe Belediyesi tarafından organize edilen '8. Hıdırellez Şenlikleri' coşku içinde gerçekleştirildi.

      Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezinde yapılan şenliğe;Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve eşi Şükriye Şahin,AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar,daire amirleri, mesleki oda temsilcileri, sivil toplum örgütleri, işadamları, Belediye meclis üyeleri,okul müdürleri,öğretmenler, muhtarlar,öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

                          BAFRA PROTOKOLÜ YUMURTA TOKUŞTURDU

      Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şenlikte konuşma yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Hıdırellezin 'yeşeren gün ve bahar bayramı' anlamına geldiğini söyledi.

      Hıdrellez'in bolluk ve bereketin timsali olduğunu ve geçen yıl Bafralı üreticilerin yüzlerinin güldüğünü belirten Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, bu tür etkinliklere moral kazanma anlamında ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

       Şahin, Hıdrellez'in Türk milletinin kültüründe var olduğunu belirterek,Bafra'da bu geleneği yaşatmak istediklerini kaydetti.

       Hıdırellez Kültür ve Bahar Şenlikleri'nin yıllardır münferit olarak kutlandığını belirten Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Bizim ilçemizde, ben kendimi bildim bileli, gerçekten bütün aileler, sanki bir dini bayram gibi hazırlık yapar, bugüne önem verdiklerini ifade ederler. O bakımdan dikkat ederseniz, resmi hiçbir bayram olmadan, insanlarımız kendi kendilerine organize olarak, birçok etkinlikleri yapıyorlar. Bugün gerçekten hava şartları iyi gitmedi. Aslında Ali Kale Turistik Tesislerinin yanında çamlık alanda hıdrellez baharı yapmak istiyorduk. Dün çok yağmur yağdı, hava şartlarını düşündüğümüzden şenliği, Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezine aldık. Hepinize içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklere moral kazanma anlamında ihtiyacımız var. Bafra'mızda Hıdrellez  şenliklerimiz, her yıl geleneksel olarak kutlanmaktadır. Doğanın baharda 'canlanışı', dünyanın her yerinde yaşayan insanlar tarafından, çeşitli şekillerde kutlanır. Hıdrellezde  mevsimlik bayramlardan biridir. Bafra'mızda her yıl vatandaş dini bayram veya milli bayrama hazırlanır gibi Hıdrellez  şenliğine hazırlanıyor. Bafra'da  Hıdrellez halkın katılımı ile her yıl kutlanıyor" dedi. 

      Herkesin Hıdrellez Bayramını tebrik eden Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ise,"Geçekten Anadolu'nun her yerinde, Hıdrellez Bayramını coşkuyla kutlanıyor. Hıdrellez Bayramında herkesin bir talebi var. Bizim talebimiz herkesin talebini Allah'ın kabul etmesidir. Hıdrellez Bayramında her yerde aynı gelenek görenek var" diye konuştu.          

        Bafra Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencileri çuval yarışı, balan patlatma, halat çekme, yumurta yarışı, sandalye kapmaca, bisküvi yeme yarışması yaparak, Hıdrellez şenliğine ayrı renk kattılar. Yetkililer, yarışmaya giren bütün öğrencileri ödüllendirdi. 

         NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER