MISIR’DA ÖLENLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

Samsun'da bir araya gelen birçok sivil toplum örgütü üyeleri ve vatandaşlar, Mısır'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

MISIR’DA ÖLENLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

      Mısır'da meydana gelen olaylara ve giderek artan can kayıplarına Samsun'dan da tepki yağıyor. Samsun Büyük Camii'nde bir araya gelen birçok sivil toplum örgütü üyeleri ve vatandaşlar cuma namazı sonrası Mısır'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. 

       Cenaze namazının ardından basın açıklaması yapıldı. Gruplar adına basın açıklaması yapan Samsun İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Abdülkadir Yeşil, "Mısır'da ırkçı emperyalizmin desteği ile ve silah zoruyla yönetime el koyan darbeciler, Adeviyye Meydanı'nda yeni bir katliama başladılar. Darbe yönetimi keskin nişancıları kullanarak 5 bine yakın insanı şehit ederken, on binlerce insanı da yaraladılar. Bizler Samsun STK'kları olarak devrime karşı direnip, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye ve karşı demokratik haklarını kullanan Mısır haklına destek vermeye devam edeceğiz. Zulüm ile abat onanın sonu berbat olur" dedi.

         Basın açıklamasının ardından cenaze namazı kılınarak, dualar edildi. Dua sırasında bazı vatandaşlar Mısır Silahlı Kuvvetleri'nin Komutanı ve Milli Savunma Bakanı Abdulfettah El Sisi'nin fotoğrafının üzerine basarken, bazıları ise elindeki çakıyla fotoğraflı dövizi parçaladı. Duanın ardından Samsun Büyük Camii'ni dolduran yüzlerce kişi, Sisi ve emperyalist güçler aleyhine sloganlar attı. Ellerinde Mısır bayrakları, döviz ve pankartlarla gerçekleşen basın açıklamasının ardından grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

                                                                                             NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER