Semt Pazaryerleri Şehirde ‘Organik Pazar’ Oldu

Bafra ilçesinde, mahallelerde bulunan Semt Pazar yerlerinde, süt ürünleri, sebze, meyve ve organik ürünler vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Vatandaşlar, Semt Pazar yerlerinde yıllardır köylülerden süt ürünleri, sebze, meyve ve organik ürünler satın alıyor.

Semt Pazaryerleri Şehirde ‘Organik Pazar’ Oldu

      İlçe halkı süt, tereyağı, yoğurt, taze yumurta, organik deve pancarı ve benzeri köy ürünlerini yıllardır tanıdıkları pazarcılardan gönül rahatlığı içinde ‘Organik Pazaryeri' diyerek semt pazaryerlerinden temin ediyor.  

 "ORGANİK ÜRÜNLERE YOĞUN İLGİ VAR"  

      Bafra ilçesinde, yaz ve kış günlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan yeşil sebzeler ve organik ürünler tercih ediliyor. 

       Kilosu 2 TL'den satışa sunulan organik deve pancarı, pırasa, ıspanak gibi sebzelerin yanı sıra beyaz lahana ve salata malzemeleri de semt Pazaryerlerinde alıcıya sunuluyor. Bafra ilçesinde, Pazartesi ve Perşembe günleri semt pazaryerlerinde özellikle kadın pazarcıların ürünleri pazaryerinde en çok dikkati çeken bölümü oluşturuyor.

       Bahçelerinde ürettikleri lahana, marul, maydanoz ile taze köy yumurtaları ile günlük taze süt bayanların tercihi arasında yerini alıyor. Ihlamur, kabak, mısır unu, kurutulmuş elma ve deve pancarı semt pazarında kadınların tezgahlarında alıcılarını bekliyor.

       Genel olarak satıştan memnun olan semt pazarcıları, esnafı fiyatların normal olduğuna dikkat çekerken eski pazar geleneğinin kalmadığından yakınıyor.

NAMIK AZGIN

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER