Bafra'yı Trenle Samsun'a Bağlamalıyız

Canik Belediyesi tarafından Samsun'un ve bölgenin ticari tarihini anlatan "Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik (Samsun) kitabının tanıtımı amacıyla düzenlenen "Samsun Kültür ve Tarih Buluşmaları" Bafra ilçesinde yapıldı.

   Bafra'yı Trenle Samsun'a Bağlamalıyız

"TARİH BOYUNCA KARADENİZ TİCARETİ VE CANİK (SAMSUN)" ADLI KİTAP BAFRA'DA İLGİ GÖRDÜ

     Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Bafra'nın başta tarım olmak üzere turizm, hayvancılık, balıkçılık gibi önemli potansiyelleri olduğuna dikkat çekerek, "Bafra'yı trenle Samsun limanı ve kargo taşımacılığı olan havaalanına bağlamalıyız" dedi.

     Bafra Belediyesi Kültür-Sanat Merkezi'nde düzenlenen, Samsun Kültür ve Tarih Buluşmaları'nda konuşan Başkan Genç, Bafra'nın 7 bin yıllık bir tarihi geçmişe sahip olduğuna dikkat çekerek, ilçenin ürünlerini liman ve hava kargo ulaşımları ile dünyaya satabileceğini söyledi.

-"CANİK DENDİĞİ ZAMAN AKLA CANİK BELEDİYESİ GELMESİN, CANİK DENDİĞİ ZAMAN AKLA CANİK SANCAĞININ COĞRAFYASININ ADI GELSİN"

       Kızılırmak Deltası'nın ilçe için hayati önem taşıdığını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Amacımız, Samsun'un tarihinin bu şehirde yaşayan herkes tarafından bilinmesini sağlamaktır. Bizler tarihimizi ortaya çıkarmayı ve Samsun'un Canik'in tarihini insanlara tanıtmakla, aşılamakla sorumluyuz. Eğer bu şehir bir şey yapmamız gerekiyorsa geçmişini iyi bilmeliyiz. Samsun geçmişte nasıldı, nasıl uluslararası bir şehir haline geldi bunların hepsi bu kitabımızda yazılıdır. Herkes yaşadığı şehrin tarihini bilmek zorundadır. Bafra ilçemiz, Samsun'un en önemli tarihteki ilçelerinden biridir. Öncelikle şunu bilmeliyiz ki; tarihimizi iyi bilmeliyiz. Zamanında memleketimizde neler yapılmış, nasıl gelişmiş, hangi sektörler hızlandırılmış bunları da göz ardı etmemeliyiz.Bafra tütünü dünyanın en kaliteli tütünüdür. Bunu iyi kullanmalıyız. Yine Bafra ilçemizde bilinçli ve organik tarım üreticilerimizi dünyaya açacaktır.  Bafra Pidesi, Bafra nokulunun lezzetini Samsunla sınırlı bırakmamalıyız" dedi.

-       "LİMANI OLDUĞU İÇİN BU ŞEHİR BÜYÜK ŞEHİR OLDU"

       Turizm potansiyeli fazla olan Bafra'nın konaklama eksikliği bulunduğuna dikkat çeken Genç, "Kızılırmak Deltası tam bir cennet. Buradaki kuş türleri turist çekmeye yeter, ancak konaklama imkanı yok. Asarkale, Nebiyan Dağı, barajlar önemli turistik yerler. Tur şirketlerine burayı keşfettirmeliyiz. Konaklama tesisleri olduğunda gelecek turist en az bir gün burada kalır. Bu da ilçemize, esnaflarımıza ekonomik katkı demek" diye konuştu.

-"BAFRA'DA NE OLACAĞINI VE NE OLDUĞUNU BAFRALILAR BİLİR"

       Bafra'da üretilen ürünlerin en hızlı, en güvenli ve ekonomik, şekilde,  Samsun  limanına ve hava kargo merkezine ulaşması gerektiğini ifade eden Başkan Genç, "Örneğin Bafra'nın inciri çok lezzetli, ancak çabuk bozuluyor. Gerekli işleme tesisleri olmadığı için dünyaya satamıyoruz. Bu eksikliği gidermeliyiz. Bunların yanı sıra liman ve hava kargoyla bağlantılı demiryolu Bafra için şart. Bafra ve diğer ilçelerimizle şehir merkezi arasında ulaşım engelini çözmeliyiz.  Samsun  17 ilçesiyle bir bütün. İlçelerimiz ne kadar gelişirse Samsun o kadar büyür.  Bafra Samsun'un önemli bir parçası ve bu parçayı ilçeyi dünyaya açacak limandan uzak tutamayız. Bütün bunlar çocuklarımızın gurbete gitmesini önleyecek ve böylece aile bağlarımız daha kuvvetli olacak, analar çocuklarından ayrılmayacak" şeklinde konuştu.

                                                                                                                                      NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER