ÇETİNKAYA BELDESİNDE MISIR FESTİVALİ

Bafra ilçesine bağlı Çetinkaya beldesinde belediye tarafından ‘Mısır Festivali’ düzenlendi. Mısır Festivaline katılım yüksek oldu. Festivale katılanlara suda kaynatılmış ve mangalda mısır ikram edildi.

ÇETİNKAYA BELDESİNDE MISIR FESTİVALİ

       Çetinkaya Belediye binası önünde düzenlenen ‘mısır festivaline' katılan Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve beraberindeki heyet, mısır festivalinin geleneksel hale geldiğini söyledi.

                  ÇETİNKAYA BELDESİNDE MISIR FESTİVALİ İLGİ GÖRDÜ

    Çetinkaya Beldesinde, suda kaynamış ve mangalda pişirilen mısır'a davetli vatandaşlar, ilgi gösterdi.

     Çetinkaya Beldesinde, mısır festivalinin 10 yıldır geleneksel olarak yapıldığını belirten Çetinkaya Belde Belediye Başkanı Hadi Sezer, "Mısır bu bölgenin alternatif ürünü. Mısırla gelen muhabbet, bu bölgede hedefine ulaşacaktır. Çetinkaya beldesinde sütlü mısır çok önemli. Tadına da doyum olmaz" dedi.

                               "MISIR BAHANE, SOHBET ŞAHANE"

     Çetinkaya Belde Belediye Başkanı Hadi Sezer," Buradaki gayemiz her sene Çetinkaya'da dostları bir araya getirerek kaynaşma sağlamaktır. Dostları bir araya getirmek önemli, biz dostlarımızı bir araya getiriyoruz. Ondan dolayı da çok onurluyuz. Burada aylardır, yıllardır birbirini görmeyen insanlar, mısır bahanesiyle, birbirini görüyorlar. Mısır bahane, sohbet şahane diyoruz. İnşallah bu geleneği ileri ki senelerde de yapacağız ve biz belediye başkanı olsak da, olmasak da, bizler bu geleneği Allah'ın izni ile yapacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın "diye konuştu. 

      Mısır festivaline; Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, OMÜ. Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Necdet Çamaş, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş, Kolay Belediye Başkanı Dursun Aygün,  Bafra Nüfus Müdürü Mehmet Ali Temiz, Bafra Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Sade, Bafra Belediye Meclis üyeleri, işadamları ve çok sayıda davetli vatandaş katıldı. 

                                                                                                                                      NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER