Kelle Paça Çorbası Giren Vücuda Korona Girmez

Prof. Mehmet Ceyhan’ ın maskesiz fotoğrafının sosyal medyada eleştirilmiş olmasına hiç şaşırmadım.

Sosyal medyanın temel işlevi “eleştiridir“.

Fotoğraf için ne tür eleştiriler yapıldığına bakmadım ama genelde bunların iki türü var.

Çok geniş bir kesim sosyal medyayı zaten eleştiri yapmak için takip ediyor. Bu sayede kendini ifade etmiş, düşüncelerini açıklamış ve rahatlamış oluyor.

Trol denen, genellikle belli bir merkezden yönetilen, kim oldukları belirsiz, yüzsüz ve ahlâksız tipler ise sosyal medyayı hakaret ve küfretmek için kullanıyorlar. Bunlar için yapılması gereken şey ise savcılığa suç duyurusunda bulunmaktan ibarettir.

Fotoğraf bana ne diyor?

Bu fotoğraf için “Hocanın dediğini yap yaptığını yapma!” denebileceği gibi niyet okumaya soyunup “Aslında biz de sıkıldık bu maskeden ve şöyle bir nefes alalım dedik” diye de yorum yapılabilir.

Ammaaaa…

Ben her üçünün topluma “subliminal bir mesaj” verdikleri düşüncesindeyim.

Bakın neden?

Resmin altında “Habertürk’ te 01′ de biten program sonrası çorbacıda” ifadesi var.

Gece 1′ den sonra gidilen çorbacı işkembeciden başka bir yer olamaz.

Orada da o saatte içilebilecek çorba da ya sirkeli, sarımsaklı “işkembe çorbası” ya da “kelle paça çorbasıdır“.

Her ikisi de güçlü bir bağışıklık sisteminin “sembol” yiyecekleridir.

Onlar da bu hem müthiş leziz hem de müthiş faydalı bu çorbaları içerek koronavirüslere meydan okuyorlar.

Elbette virüslerden korunmak için gerekli yerlerde, adâbına uygun maske takıp fiziki mesafeye dikkat edeceğiz ama olur da tüm tedbirlere rağmen virüs “bulaşırsa” iş bağışıklık sistemine düşüyor.

Korona, güçlü bağışıklık sistemleri karşısında yok olup gidiyor.

Gelelim neticeye 

Bu fotoğraf bilinçaltına bir “Kelle paça çorbası giren vücuda korona girmez” mesajıdır.

Yüzlerindeki bana göre çorbadan kaynaklanan mutluluk ifadesine de dikkatinizi çekerim.

Mutluluk da bağışıklığı güçlendiren önemli bir unsurdur.

KOVİD’ le mücadelede beslenmenin önemine dikkat çektikleri için üçünü de tebrik ediyor, benim 5 M uyarıma verdikleri destek için de teşekkür ediyorum.

5M: maske + mesafe + musluk + moral + mama yani beslenme!

Canım çok çekti, işkembeciye gidiyorum.

***

Sözcü’ nün haberi:

Corona virüsü pandemisi sürecinde önemli açıklamalarıyla dikkat çeken Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın paylaştığı maskesiz bir fotoğrafı sosyal medyada eleştirildi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, corona virüsü pandemisinin başlangıcından itibaren virüs ile ilgili önemli bilgiler ve uyarılar paylaşıyor. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Ceyhan’ın bu uyarılarına rağmen kendisinin bir restoranda çekilmiş maskesiz fotoğrafı ise yoğun eleştiri aldı.

“ARKADAŞLARLA ÇORBACIDA”

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Prof. Dr. Necmettin Ünal ve Prof. Dr. Kemalettin Aydın ile, 01’de biten Habertürk programı sonrası çorbacıda” notunu düşerek bir fotoğraf paylaştı.

Prof. Dr. Ceyhan, bu paylaşımı nedeniyle yoğun eleştiri aldı.

KAFE VE RESTORANLAR İÇİN UYARMIŞTI

Prof. Dr. Ceyhan, kafe ve restoranlara giden vatandaşları uyarmıştı. Prof. Dr. Ceyhan, “Kahveyi getiren ve götürenden çok büyük bir risk beklemiyoruz. Çünkü onlar görünüyor, onların maskesini takıp takmadığını, size hizmet ederken kurallara uyup uymadığını görebiliyorsunuz. Ama özellikle hem restoranlarda hem de kafelerde onu servise hazırlayanları görmüyorsunuz. Onların içinde corona virüsü taşıyan birileri varsa eğer onlar, bardağı kirletebilir ve o şekilde gelebilir size. Bu şekilde bulaşlar biliniyor. ” diyerek tehlikeye dikkat çekmişti.

Prof. Dr. Ceyhan, “Çay, kahve içecekseniz çok emin değilseniz yanınızda bir kolonyalı mendil ya da dezenfektanla ıslatılmış kağıt mendil ile ağzınıza gelecek yeri silmek gerek. Elinizi değdirdiğiniz bardağa, çatala, kaşığa özellikle bu şekilde bulaşıyor, ağzınıza götürmeden mutlaka ellerinizi temizleyin. Gerçekten bu şekilde bulaşan vakalar var.” önlemini de vatandaşlara önermişti.

YORUM EKLE