Ermeni kökenli AKP’li 2 bakan kim?

AKP de Kaç tane Ermeni Kökenli Bakan ve Milletvekili var?

Ermeni kökenli AKP’li 2 bakan kim?

 

AKP tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti”nin 59. hükümetinde iki bakanın Ermeni kökenli olduğu bildirildi. Şimdi herkes adları açıklanmayan bu iki bakanın kim olduğunu merak ediyor!

Türkiye Haftası dolayısıyla Paris”te yapılan TÜSİAD toplantısına katılan Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, sözde Ermeni Soykırımı hakkında bir soruyu cevaplandırırken; “Biz, Ermeniler konusunda çocuklarımıza asla onların kötü bir millet olduğu şeklinde bilgilendirme yapmıyoruz. Çocuklarımızın annelerimizden, babalarımızdan ve dedelerimizden gördüğümüz şekliyle barış yanlısı olarak yetişmelerini sağlıyoruz.

Ayrıca Bakanlar Kurulu’na bakarsanız, Ermeni kökenli iki bakan olduğunu görürsünüz. Soykırım gibi bir hadise olsa zaten burada bu bakanların bir devamlılığı söz konusu olamaz.
Kaldı ki biz, Ermeniler’i ‘Millet-i Sadıka’ olarak adlandırmışızdır, yani sadık millet anlamında. Ermeniler, Osmanlı yıllarından beri devletin her kademesinde görev yapmışlardır” diye konuştu. Bakan Tüzmen, kabinede olan iki bakan hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

Bakan Tüzmen”in açıklamasına göre; Fransa”da ve dünyanın bir çok ülkesinde Ermeniler tarafından yapılan lobi faaliyetleriyle “Ermeni soykırımı yoktur” demek suç haline getirilirken, Türkiye Cumhuriyeti”nde Ermeni kökenli iki vatandaşımız Bakanlar Kurulu”nda bakan olarak görev yapıyor.

AK Parti tarafından kurulan ve Başbakanlığını Recep Tayyip Erdoğan”ın yaptığı 60. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde ki Ermeni kökenli bakanların kim olduğu büyük merak uyandırdırmıştı..

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2014, 00:32

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER