Gül: Barış Arzusu Sokağa Taşındı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bu gösterdiğiniz sevgi, tüm Türkiye'ye gösterdiğiniz sevgidir. Bugün memleketimizde güzel şeyler oluyor. Tabii farklılıklarımız var. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeliyiz" dedi.

Gül: Barış Arzusu Sokağa Taşındı

Abdullah GülMuş Valiliğinden sonra geldiği Muş Belediyesi önünde de büyük bir coşkuyla karşılandı. Halkı selamlayan Gül, davul çalan bir çocuğa ise bahşiş verdi. Barış güvercinlerinin de uçurulduğu alanda toplanan kalabalığa belediye binasının balkonundan seslenen Abdullah Gül, birlik mesajları verdi. Büyük bir millet olduğumuzu ve farklılıklarımızın da olacağını ifade eden Gül, "Bu gösterdiğiniz sevgi, tüm Türkiye'ye gösterdiğiniz sevgidir. İlk defa Cumhurbaşkanı olarak aranızda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün memleketimizde güzel şeyler oluyor. Tabii farklılıklarımız var. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeliyiz. Huzur, barış ve kardeşlik bu milletin vasfıdır. Bu ülke hepimizin. Hepimiz birbirimizle eşitiz. Tabii sıkıntılarımız olacak ancak yapılan cesur çalışmaları mutlulukla izliyorum. Huzur, barış, kardeşlik olmazsa kalkınma da olmaz. Ülkemizin bu bölgesinin kalkınmaya ihtiyacı var. Ekonomik olarak da desteklenmelidir" dedi.

Balkondan halka gül de atan Cumhurbaşkanı, ardından Belediye BaşkanıNecmettin Dede'nin makamına geçti. Burada belediye şeref defterini imzalayan Gül, basına kapalı olarak Başkan Dede ile görüştü.

ŞEHRİ ZİYARETTEN MUTLULUK DUYDU

Cumhurbaşkanı Abdullah GülMuş Valiliğini ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada da şehri ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti belirterek, şunları söyledi:

"Tüm bu ziyaretlerimi yaparken bir şeyi hep ısrarlı bir şekilde ve tutarlı bir şekilde söyledim. Türkiye'ye güvendiğimizi, milletimize güvendiğimizi, Türkiye'nin çeşitli sıkıntıları olduğunu, bunların içinde önemli problemlerimizin de olduğunu ama daima bu ülkede iyi şeylerin olacağına hep inandığımı söyledim. Hep iyi şeylerin olacağını da her zaman ısrarlı bir şekilde de tekrarladık. Bugün şüphesiz ki bu ziyaretimin gerçekleştiği dönemde Türkiye'de gerçekten güzel şeyleri hep beraber yaşıyoruz. Türkiye'de var olan kardeşliğin çok daha güçlendiğini, kardeşlik rüzgarının çok daha güçlü bir şekilde estiğini, Türkiye'de barışın, huzurun adeta özlendiğini ve bunun için çok büyük bir arzunun artık çok açık sokaklara yansıdığını görüyoruz. Dolayısıyla bu ziyaretimizi çok önceden planladık ama bunun böyle bir iklime ve böyle bir atmosferde gerçekleşiyor olması ve bunun bu ziyarette Muş, Bingöl buralara nasip olmasını da doğrusu büyük bir memnuniyetle karşılıyorum."

''HEPİMİZİ AYDINLIK GELECEKLER BEKLİYOR''

Muş'ta gün boyu yapacağı ziyaretler hakkında da bilgi veren Cumhurbaşkanı Gül, şehrin ihtiyaçlarını dinleyeceğini söyledi. Geceyi de kentte geçireceğini dile getirenCumhurbaşkanı Gül, "Öğrendim ki uzun yıllardan sonra ilk defa bir Cumhurbaşkanıilimizi ziyaret ediyor. Bu da benim için ayrıca tabii ki gurur kaynağı olmaktadır" dedi.

Gösterilen ilgiden dolayı başta Muşlular olmak üzere herkese teşekkür edenCumhurbaşkanı Gül, "İnşallah çok daha iyi günlerin, çok daha aydınlık geleceklerin hepimizi beklediğini ve bu iyi günler, daha aydınlık günler için her bakımdan hepimizin iyi niyetle, sabırla, el birliği içerisinde çalışmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum" ifadelerini kullandı.

''İNSANLARIN FITRATINDA ASLINDA SULH VAR, BİRLİK VAR''

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, çözüm süreciyle ilgili bir soruya, şu yanıtı verdi:

"Ben, Doğu ve Güneydoğu illerini çoğunu ziyaret ettim. Bu bölgede, ziyaret etmediğim iki il kalmıştı. Bunlar Muş ve Bingöl. Onlarda bugüne nasip oldu. Halkımızın, vatandaşlarımızın devletine milletine bağlılığını daima her yerde gördüm. Şüphesiz ki sıkıntılarımız vardı. Şüphesiz ki sıkıntılarımızı görmemezden gelme gibi bir durumda olamazdık. Biliyorsunuz bunu ben daima tekrar ettim. Bunu en zor günlerde de cesaretle konuştum. TBMM'de konuştum, başka yerlerde de konuştum. Ümidimi, bunun başarı ile bunun büyük bir kardeşlikle var olan kardeşliğimizi daha da pekiştirecek şekilde gelişeceğine olan inancımı daima korudum. O bakımdan inanıyorum ki bu gezi, bu vesileyle bu havanın daha da pekişeceğini, herkesin daha çok bir araya geleceğini, birbiriyle daha fazla kucaklaşacağını inanıyorum. Çünkü insanların fıtratında aslında sulh vardır, birlik var. Diğerleri anormal durumlar.''

ZİYARET DOLAYISIYLA 5 BİN FİDAN

Muş Valisi Ali Çınar ise Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretleri sırasında hediye kabul etmediğini hatırlatarak, ziyaret dolayı 5 bin fidan diktiklerini belirtti. Bunun üzerineCumhurbaşkanı Gül, vatandaşların gösterdikleri sevgi ve muhabbetin kendisi için en büyük hediye olduğunu söyledi.

Bu arada Gül, valiliğe gelişinde yoğun kalabalık tarafından karşılandı. Ellerinde bayrak ve güllerle sevgi gösterilerinde bulunulması üzerine aracından inenCumhurbaşkanı Gül, halkla bir araya geldi. Halkı selamlayan Gül, daha sonra valiliğe geçti.

29 YIL SONRA İLK ZİYARET

Cumhurbaşkanı Gül, 3 Kasım 1984'te Muş'a giden Kenan Evren'den sonra kenti ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER