Birbirimizi her halukârda anlarsak; anlamaya çalışırsak, sevgi ve saygIyı başımıza, gönlümüze ve ömrümüze tâç edersek, sabahtan akşamlara kadar dedikodu üretmezsek, biribirimizi kırıp incitmezsek biz adam oluruz !
Maden ocaklarında; ocaklardan çıktıklarında; kömür karasından sadece gözleri görünen o fedakâr inasanları, maden emekçilerini ve bugüne kadar göçük ve grizu patlamalarında hayatlarını yitirenleri ve onların ekmek bekleyen aileleri ile çocuklarının hallerini hayal edebilir ve kendinizi, o insanların yerine koyabilirsek biz adam oluruz !
Bir futbol veya başka bir spor müsabaklarına gittiğimizde; kendi takımımızdan olmayanları, düşman gibi görmeyip; onları, sporcu kardeşlerimiz olarak bağrımıza basabildiğimizde; fanatizm ve holiganlıkla, ellerde döner bıçakları, usturalar, sopalar ve kesici aletlerle, o masum sporcuları ne zaman kovalamayıp zarar vermediğimizde biz adamoluruz !
Bir seçim zamanı, kendi partimizden olmayan insanları, siyasetçileri birer düşman gibi görmeyip; siyasetteki son sözümüzü demokrasi, fikir ve hür vicdanımızla; seçimde oy vererek gerçekleştrebilrsek biz adam oluruz !
Masum hayvanları; arabaların arkasına bağlamadan; onlara kesici ve öldürücü aletlerle yok etmezsek, kurbanda kurbanlarımızı islam ahlakı, dinizin temel kuralları çerçevesinde kesebilrsek, mallarımızın zekâtını adilce verebilirsek biz adamoluruz !
" Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir " sözündeki o derin ve ilahî söz ve düşünceye göre; yoksulları koruyup maddi ve manevi ihtiyaçlarına gücümüz nisbetinde yardıma koşabilrsek biz adamoluruz !
Aslında sorunların hepsni yazmaya kalksak bir roman, bir destan olur fakat bizim de bu kadar geniş ne sayfamız var ne de zamanımız.
Zaten; " Biz adam olmayız ! " sözünü de yukardaki saydıklarımızı tammanasıyla yapabilsek " biz adam oluruz ! "
Adam olabilenlere fakat adamgibi adam olabilenlere, adam kalabilenlere nemutlu. Sağlıcakla kalın.
Oktay ZERRİN
Hüseyin Kurt
HANS VE HASAN
Süleyman Altunbaş
…ÇİLE ÇİLE ÖRDÜĞÜM…
Mehmet Alan Birfani
KÖYDE ÇOCUKLUĞUM
İbrahim Ünlü
AŞK MEKTUPLARI
Oktay Zerrin
BİZDEKİ HAYALLER KAF DAĞINI DA GEÇTİ !
Bilal Murtezaoğlu
Samsun STK’larının Çıkmaz Sokağı; KOORDİNASYONSUZLUK
Turan TOK
VAMPİRLER NESLİ KATİL AMERİKALI -4-
İdris Şahin
Çanakkale şehitlerimiz için.. Ruhları şad olsun.
Atanur Çelik
Aykut Edibali Perspektifiyle İran-İsrail-ABD Savaşı Analizi Modern Sömürgecilik Tezi Açısından Jeopolitik Değerlendirme