DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Atanur Çelik
Atanur Çelik
Giriş Tarihi : 15-02-2018 10:08

         ORTADOĞUDA İPLER İPLER KİMİN ELİNDE?

         Ortadoğu’daki olayları anlamamıza şu hikâye bir nebze faydalı olsun. Ağayla Marabası at arabasıyla köyden bir köye yolculuk yapar. Ağa, Marabasına atın bokunu yerse, arabayı kendisine vereceğini söyler. Bu söz üzerine Maraba iner, atın pisliği yer. Maraba, ağaya arabadan in der. Ağa arabadan iner yürümeye başlar. Ağustosta yürümekte zorlanır. Maraba Ağaya, atın pisliğini yerse arabasını geri vereceğini söyler. Ağa, Atın pisliğini yer. Arabasını geri alır. Köye dönerken Maraba Ağaya “köyden çıktığımızda araba senindi, köye dönerken de senin.” Peki, biz bu pogu niye yedik. Ortadoğu’nun ipleri Amerika’nın elinde. Rusya’yla aralarında anlaşmışlar.       Oyunu kimlerin oynayacağına ikisi biliyor. Amerika düdük çalacak oyuncular oyunu sona erdirecek. Bu oyunu oynayanlar birbirine soracaklar.
MHP ve Ecevit iktidar döneminde banka memuru, Kurum mutemedi müşteri paralarıyla borsaya giriyordu. Kısa zamanda çok para kazanıyorlardı. Bir zaman geldi, yabancı paralar fırladı, Türk parası ve Borsa dibe vurdu. Müşteri parasıyla borsa oynayanlar bu hatalarının bedelini intihar ederek ödedi. Dolarla borçlanmış olan psikolojik bunalıma girdi, onlarda yaşamına son verdi. O dönem öğrenci akrabaları içinde intihar edenler çoktu. O dönemde kişisel suç işleyen hayatlarına son verdi. Konya’nın evladı, Davutoğlu konuştu. Neymiş Suriye polkasından pişman değilmiş, hala çizilen siyaset sürdürüyormuş. Tayyip Bey cevap vermelidir. Ülkeyi bu bataklığa sen sürükledin demelidir.
         Tabii şehit olan siz değil, sizin çocuklarınız hiç değil. Biriniz Mısırlı kıza ağladı, diğeriniz de Filistinliler için ağladı. Peki, fakir gariban Anadolu yiğitleri için hangi devlet görevlisi ağlayacaktır? Yoksa ” Peygamber, sizi cennette aguşunu açmış bekliyor” deyip geçilecek mi? Ailelerini bu sözler açsını yok mu edecek. Ak parti Ortadoğu’yla ilgili hatalı siyaset bedelini ödemedi. Ama Fetöye ödettiler. AKP’yi inananlar olduğu gibi ona biat edenler devam edecekti. Devlet gücü onları tarumar etti. Ama bu belayı başımıza saranlar, hala bir zafer edasıyla kükremeye devam ediyor. Acaba padişahlık olsaydı, kimlerin boynu vurulacaktı?
         12 Eylül ihtilal yeni yapılmıştı. Kurmay subaylar konferanslar veriyordu. 12 Eylül öncesi ülkeyi bölmeye çalışan bölücülerin ne yapmak istedikleri anlatılıyordu. Ama ülkeyi 12 Eylül olayını yaratan kısa devre askerlik için gelen üniversiteliler       Subayın sözleri anlaşılmasın diye kasıtlı öksürüyorlardı. Ülken bugünkü duruma nasıl geldi. İktidardan güç alan” Kürtler ümmetin öksüz evladı, sana yok ırkıma yok izmihlal, sözünü ırkçılık kabul eden, Türk sözcüğünü dinsizlikle eş değer gören, Kurtuluş savaşı kahramanlarını dinsiz ve ayyaş görenler ve amacı bölücülük olanlar barış süreciyle beraber bir araya geldi. İktidarda bu şer güçlerin arkalarındaydı. Bu konuda doğruyu bilenler konuşamaz hale geldi. Irkçı olmakla suçlandılar. Diyaneti de aracı yaptılar. Çünkü o sırada birbirimizle uğraşıyorduk. Dini cemaatlarde Batının paraları, Solcuların cebinde Rus paraları var. Aslında sağcı ve solcunun ipi Amerika’nın elindedir.
          O yılların meşhur Tercüman gazetesi çıkıyordu sağcılar Terüman,  Solcular Aydınlık okuyordu. Aydınlığın basıldığı matbaayı basmak isteyen sağcı gençler  Onun Tercüman matbaasın basıldığını öğrenince  Kemal ılıcak giderek . “Abi bu ne iştir” diyorlar, oda şöyle diyor. Amerika ya Aydınlık gazetesini basacaksın, ya da Tercümanı basamazsın. Anadolu çocukları çeşitli isimlerle yaftalayarak düşman yapılıyor. Sonra siyasiler amaçları için gençleri kullanıyorlar.
         Fatih İstanbul’u alınca bazı kurallar koyar. Belirli saatten sonra İstanbul’a girişi yasaklar. Fakat Fatih bir gün avdan geç döner. Kaledeki askere kapıyı açması için seslenir. Kapıyı açmasını ister. Görevli asker “Padişahın emri var. Bu saatten sonra Kale kapısını açmak yasak ”der. Fatih “ben padişahım” der. Asker, padişaha” koyduğunuz kanunu ilk bozan siz olmayın” diye cevap verir. Padişah cevabı beğenir. Askeri ödüllendirir. Ama bu halk, bu iktidar hep hata yaptı, yine de ödüllendirildi. O zaman bu halkın başına bir gelecek var.

NELER SÖYLENDİ?
@
Atanur Çelik

Atanur Çelik

DİĞER YAZILARI Aykut Edibali Perspektifiyle İran-İsrail-ABD Savaşı Analizi Modern Sömürgecilik Tezi Açısından Jeopolitik Değerlendirme *Gençlik Nereye Gidiyor? Bir Öğretmenin Ardından Vicdan Muhasebesi* İstiklal Marşı Ve Çanakkale'yi Anlamak DİJİTAL BİR PROGRAMLA İZLEYİCİ İLE BULUŞMAK SİYASET ZOR ZENAAT VESSELAM BÜYÜK TÜRKİSTAN İÇİN GÖREVE ÇAĞRIDIR Millet Partisi ve YMM İntiharlar bize sorumluluğumuzu hatırlatmıyor mu? ÇANAKKALE ZAFERİ, BÜYÜK TÜRK MİLLETİNE KUTLU OLSUN Politikacılar dillerine sahip olmalıdır KAHRAMANMARAŞ HALA FRANSIZ İŞGALİNDE BEKA KADIN ÜZERİNDEN DEĞİŞİM YAŞANMASI TOPLUMA VE KADINA HAKARETTİR. GERÇEK MİLLETİN İTTİFAKI NASIL KURULMALIDIR? YENİDEN MİLLİ MÜCADELE HAREKETİ VE DERİN MİLLET HZ. PEYGAMBERİ DOĞRU ANLAMAK YADA ONU BU ÇAĞA GETİRMEK. CUMHURİYET, DEMOKRASİ VE LAİKLİK Yüzüncü Yıl ve giderken donmak TÜRKİYEDE BİR ÜST AKILMI VAR? AL PAPAZI VER PAPAZI DİYE BAŞLAYAN BİR HİKAYE CAMİLER HAFTASI VE CUMHURBAŞKANI KONUŞMASI 29 EYLÜL ÖZEL BİR GÜN NEREYE GİDİYORUZ? Vesayet mi? SEN NE BİLİYORSUN Kİ KEL BAŞA ŞİMŞİR TARAK! YALANMI HAKİKAT MI? GEÇ DE OLSA GENEL SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRMEK İSTEDİM NİHAYET ORTALIK SÜT LİMAN OLDU YENİDEN BAŞLAMALIYIZ… ÇÜRÜYORUZ Adaleti ve ahlakı olmayan seçim NE ZAMAN AKIL EDİP KENDİMİZE DÖNECEĞİZ FETİH RUHU VE İSTANBUL'UN FETHİ MİLLET YİNE OYALANMAYA DEVAM EDİYOR YERLİ VE MiLLİ KİM? GAYRİ MİLLİ? KİM SEÇİM Mİ? SAVAŞ MI? İTTİFAKLARIN DÜNÜ BU GÜNÜ-3 İTTİFAKLARIN DÜNÜ BU GÜNÜ-2 İTTİFAKLARIN DÜNÜ BU GÜNÜ-1 BİRLEŞTİRMEK Mİ AYRIŞTIRMAK MI? Türk Polis Teşkilatı SİYAYET KİRLENDİ SÖZ VERDİK GERİ DÖNMEYİZ DİYENLER..    TRT DE NELER OLUYOR? ÇANAKKALE VE MİLLİ ORDU BATI İSLAMÇILARI MODERN YENİÇERİ GİBİ KULLANIYOR SEVME VE SEVİLMEYLE ALLAH A ULAŞMA ORDU MİLLET SİYASETE RAĞMEN EL ELE  KADINLARI BİR GÜN DEĞİL HER GÜN ANMAMIZ SAHİP ÇIKMAMIZ GEREK YENİDEN MİLLİ MÜCADELEYİ VE MİLLET PARTİSİNİ KÖRELTEN İTTİFAKLAR!.. HAYAT VE EKMEK KAVGASINA DÜŞÜRÜLEN MİLLET ASIL DAVASINI UNUTTU HAK VE ADALET DÜŞMANI GİZLİ TROLLER DEVLET KARİYER YERİNE ALAYLILARA TESLİM KADINA ŞİDDET, ÇOCUKLARA VAHŞET! TOPLUM OLARAK NEREYE GİDİYORUZ?          ABD İLE İLİŞKİLER İKTİDARA GELENDE FiRAVUN KİM, MUSA KİM? TÜRKİYE'NİN ÇIKMAZ SOKAĞI NE AMERİKA NE RUSYA ÇÖZÜM.. AFRİN HAREKATI ÜZERİNE UYARILAR 2 AFRİN ZEYTİN DALI HAREKATI ÜZERİNE UYARI 1 KIBRIS HAREKÂTI İKTİDARIYLA BU GÜNKÜ İKTİDAR HAMASET KAREKTERİMİZE DÖNÜŞMÜŞ BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM DİN ADAMLARI, AYDINLAR VE YÖNETİCİLER UHDENİZE DÜŞEN GÖREVLERİ YERİNE GETİRİN SİYASETİN ZARURETİ VE NASIL BİR SİYASET! "GÜÇLÜ OLANIN HAKLI OLDUĞU DEĞİL, HAKLI OLANIN GÜÇLÜ OLDUĞU BİR DÜNYA" BENDE ALTINOVA GAZETESİNDEYİM GÜNAH KEÇİSİ
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
  • 1GALATASARAY3477
  • 2FENERBAHÇE3474
  • 3TRABZONSPOR3469
  • 4BEŞİKTAŞ3460
  • 5RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ3457
  • 6GÖZTEPE3455
  • 7SAMSUNSPOR3451
  • 8ÇAYKUR RİZESPOR3441
  • 9TÜMOSAN KONYASPOR3440
  • 10KOCAELİSPOR3437
  • 11CORENDON ALANYASPOR3437
  • 12GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ3437
  • 13KASIMPAŞA3435
  • 14NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ3434
  • 15İKAS EYÜPSPOR3433
  • 16HESAP3432
  • 17ZECORNER KAYSERİSPOR3430
  • 18MISIRLI3430
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-GAZETE
BAFRA SİVİL TOPLUM PLATFORMU TARAFINDAN GAZZE YARARINA KERMES AÇILDI
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA