BAFRA'DA POLİS DOKTORU DARP ETTİ İDDİASI

Samsun’un Bafra ilçesinde polislerin darp ettiği doktor şikâyetçi oldu.

BAFRA'DA POLİS DOKTORU DARP ETTİ İDDİASI

Olay Bafra Devlet Hastanesinde bulunan Acil Servis’te meydana geldi.  İddiaya göre Acil Servis Doktoru S.G. sırayla hastalara baktığı sırada Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler S.Y. ve F.S. acil servise gelerek boyun tutulması şikayeti ile muayene olmak istediklerini belirtti. Doktor hastalara sırayla baktığını ve epilepsi hastası bir çocuk olduğunu bu hastalara öncelik tanındığını belirtmesi üzerine polisler “Neden bize Bakmıyorsun” diyerek tepki gösterdi. Çıkan sözlü tartışmanın büyümesi üzerine hastanede “Beyaz Kod” uygulaması başlatıldı.

Özel Güvenlik Görevlilerinin ve hastane polisinin araya girmesi sonucu yatışan kavga da polisler Doktor S.G.'yi kolundan ve başından yaraladı. Olay sonrası darp edildiğini belirten Doktor S.G. polis ekiplerinden şikayetçi oldu. İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ise olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TABİP ODASI BAŞKANI ERKAN'DAN AÇIKLAMA
Samsun'da, 2 özel harekat polisi tarafından doktorun darbedilmesiyle alakalı Tabip Odası Başkanı Murat Erkan açıklamalarda bulundu. Tabip odası ve hukuk servisi olarak konunun takipçisi olacaklarını belirten Erkan, "Toplumun güvenliğini sağlamakla görevli 2 polis memurunun, toplumun sağlığı için görev yapan bir doktora bu şekilde davranması bizi ayrıca üzmüştür. Doktor arkadaşımız S.G., epilepsi nöbeti geçiren ve öncelikli bulunan hastaya müdahale ederken boyun ağrısı şikayetiyle hastaneye gelen bir polis ve diğer polis arkadaşı tarafından darbediliyor. Hatta darp olayı, doktorun epilepsi hastasından sonra kendileriyle ilgilenmesinin ardından oluyor. Acil servisler çok yoğun ve hastaların aciliyetine göre öncelik veriliyor. Bir devlet çalışanının doktora bunu yapmasının kabul edilebilir bir yanı bulunmamaktadır. Sinop Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptığını öğrendiğimiz bu iki polisin acilen görevden el çektirilmesini bekliyoruz" dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2019, 19:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gönül koprüsü
Gönül koprüsü - 5 yıl Önce

Polis demek herkesin güvenliğini sağlayan görevli demektir.
Milletin muayene olma süresini çiğneyerek ome geçme kabadayılığı değildir.

İsmail yıldırım
İsmail yıldırım - 5 yıl Önce

Ne zaman bitecek bu polis törörü önce batman peşine bafra, bafra halkı tarafından çok sevilen ve her hastasına yetişebilmek için elinden geleni yapan doktorumuza bu yapılanı kabul edemeyiz. Güzide emniyet teşkilatımızın temsilcileri böyle mikropları acilen teşkilatın adını dahada lekelememek için görevden el çektirilmelidirler.

SIRADAKİ HABER